26 de novembre de 2020
26.11.2020
Diari de Girona

Els futurs especialistes en Medicina Legal entraran al sistema de residència

25.11.2020 | 23:50
Els futurs especialistes en Medicina Legal entraran al sistema de residència

El Govern ha establert les bases de col·laboració i coordinació per a la formació necessària per obtenir el títol de metge especialista en Medicina Legal i Forense pel sistema de residència, en les mateixes condicions que la resta d'especialistes en Ciències de la Salut, a Catalunya.

Per poder impartir aquesta formació especialitzada, l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya (IMLCFC), dependent del Departament de Justícia, demanarà acreditar-se com a unitat docent de medicina legal i forense davant del Departament de Salut. Els nous especialistes hauran de cursar els estudis en la unitat docent de l'IMLCFC i en els seus dispositius docents associats, com ara l'hospital de Bellvitge. Els residents hi hauran de realitzar obligatòriament dos dels quatre anys de durada de l'especialitat. Totes les despeses que comporti la formació dels futurs especialistes aniran a càrrec del Departament de Justícia que s'encarregarà de sufragar totes les retribucions dels residents, incloent-hi les guàrdies mèdiques i també la remuneració dels seus tutors.

Fins ara per accedir al cos de metges forenses no era obligatori realitzar la formació pel sistema de residència. El Reial decret 704/2020, de 28 de juliol, regula l'accés al títol pel sistema de residència. Els nous especialistes hauran de fer una formació tant teòrica com pràctica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook