14 de gener de 2021
14.01.2021
Diari de Girona

Trenta escoles de Barcelona se sumen al programa que promou menús més sans

13.01.2021 | 23:51
Trenta escoles de Barcelona se sumen al programa que promou menús més sans

Un total de 30 escoles de Barcelona se sumaran aquest curs al programa municipal que promou menús més sans i sostenibles als centres, amb més presència de proteïna vegetal i menys carn vermella o processada. Es tracta de la iniciativa «Menjadors escolars més sans i sostenibles», que supervisa l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i que es va posar en marxa fa un any, va informar l'Ajuntament en un comunicat. La prova pilot va començar a sis escoles, i el consistori preveu desplegar-la als centres públics i concertats d'infantil i primària de la ciutat aquest curs 2021-22.

En el marc d'aquest projecte, personal de l'ASPB ha impartit formació a monitors i cuiners i ha compartit amb les famílies propostes de menús i receptes amb cereals, llegums i hortalisses, sense productes d'origen animal. Aquestes accions -va explicar el consistori- pretenen avançar en la conscienciació de la ciutadania sobre la necessitat d'evolucionar cap a dietes més saludables i sostenibles, especialment a través del sistema educatiu.

La regidora de Salut, Gemma Tarafa, va afirmar que les dades sobre alimentació a Barcelona mostren la necessitat de treballar en menús més saludables i verds: «El 78% dels nens entre 3 i 4 anys i el 42% dels adolescents entre 13 i 19 consumeixen més carn de la que es recomana». Va destacar que, durant la prova pilot, es van analitzar els menús escolars per introduir-hi productes de temporada i de proximitat. «Això que ja aplicàvem a les guarderies municipals ja ho apliquen o ho començaran a aplicar aquestes sis escoles. I aquest curs ho aplicaran 30 escoles més», va afegir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook