Un total de 30 escoles de Barcelona se sumaran aquest curs al programa municipal que promou menús més sans i sostenibles als centres, amb més presència de proteïna vegetal i menys carn vermella o processada. Es tracta de la iniciativa «Menjadors escolars més sans i sostenibles», que supervisa l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i que es va posar en marxa fa un any, va informar l'Ajuntament en un comunicat. La prova pilot va començar a sis escoles, i el consistori preveu desplegar-la als centres públics i concertats d'infantil i primària de la ciutat aquest curs 2021-22.
En el marc d'aquest projecte, personal de l'ASPB ha impartit formació a monitors i cuiners i ha compartit amb les famílies propostes de menús i receptes amb cereals, llegums i hortalisses, sense productes d'origen animal. Aquestes accions -va explicar el consistori- pretenen avançar en la conscienciació de la ciutadania sobre la necessitat d'evolucionar cap a dietes més saludables i sostenibles, especialment a través del sistema educatiu.
La regidora de Salut, Gemma Tarafa, va afirmar que les dades sobre alimentació a Barcelona mostren la necessitat de treballar en menús més saludables i verds: «El 78% dels nens entre 3 i 4 anys i el 42% dels adolescents entre 13 i 19 consumeixen més carn de la que es recomana». Va destacar que, durant la prova pilot, es van analitzar els menús escolars per introduir-hi productes de temporada i de proximitat. «Això que ja aplicàvem a les guarderies municipals ja ho apliquen o ho començaran a aplicar aquestes sis escoles. I aquest curs ho aplicaran 30 escoles més», va afegir.
L'últim | El més llegit |