22 de febrer de 2021
22.02.2021
Diari de Girona

Deu remeis casolans per controlar els gasos intestinals

Existeixen una sèrie d'hàbits i aliments naturals que ajuden a evitar les incòmodes flatulències

22.02.2021 | 18:22
Com acabar amb els gasos intestinals

Els gasos intestinals t'estan fent la vida impossible? Els gasos o les flatulències es produeixen quan s'acumula un excés d'aire en l'estómac. Els gasos intestinals poden arribar a ser molt molestos i dolorosos i, fins i tot, poden provocar nàusees. Una mala digestió pot formar els gasos, ja sigui per menjar uns certs tipus d'aliments, per combinar-los malament o quan fem menjars abundants.

Si estàs fart d'aquests incòmodes gasos estomacals, llegeix els següents remeis casolans per controlar-los i evitar-los.

1 - L'all

És molt útil per millorar la digestió i controlar els gasos de l'estómac. És important menjar-lo fresc, sol o juntament amb altres aliments.

2 - Suc de llimona

Gràcies a les propietats curatives de la llimona prendre un suc d'aquest cítric abans i després de cada menjar produeix una gran diferència en la formació de gas, ja que ajuda que es redueixi la seva formació. El més recomanable és prendre'l durant el dinar i el sopar.

3 - El te de camamilla

El te de camamilla relaxa l'estómac i ajuda a millorar el procés de digestió de manera natural, si el prenem abans i després de dinar.

4 - Aigua calenta

Un altre remei natural molt senzill és aplicar una tovallola humitejada en aigua calenta sobre l'estómac, perquè afavoreix la seva relaxació i l'expulsió de gasos.

5 - Vinagre de poma i mel

En un got d'aigua afegeix dues cullerades de vinagre de poma i dues de mel. Has de beure a poc a poc aquesta mescla durant el menjar o el sopar. Ajuda a l'eliminació dels gasos perquè afavoreix la regulació dels àcids de l'estómac i facilita el trànsit intestinal.

6 - La infusió d'anís

Tan fàcil com posar a bullir una tassa d'aigua, baixar el foc i afegir una cullerada d'anís en pols. Abans de beure-s'ho, es deixa reposar uns tres minuts. Aquesta infusió és bona per acabar amb els gasos i els dolors que aquests poden produir. Perquè sigui més efectiva aquesta preparació s'ha de prendre cada dia.

7 - L'arrel de gingebre

Pots beure te de gingebre, prendre una cullerada de gingebre ratllat abans dels menjars o també agregar petites quantitats en sec o en fresc als menjars. Tot això t'ajudarà a controlar i alleujar el problema dels gasos.

8 - Les llavors d'alcaravia

Es tracta d'una espècie, que es pot agregar als menjars, amb capacitat d'estimular una digestió adequada evitant els gasos i els còlics.

9 - El te de dent de lleó

És una planta medicinal amb nombrosos beneficis per a molts problemes de salut, entre ells els relacionats amb la digestió. Beure te abans dels menjars evita els gasos. També es pot consumir amb els menjars ja preparats sempre que el te estigui sec i triturat.

10 - El carbó activat

Una altra alternativa és prendre un suplement de carbó activat abans de cada menjar perquè prevé la formació de flatulències en absorbir l'aire que es troba en els intestins.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook