A l'hora de començar una rutina per perdre pes i cremar greix, la primera pregunta que sorgeix és què no he de menjar? Molts creuen que aprimar-se és sinònim de castigar-se moltes hores a la cinta de córrer o a la bicicleta estàtica i viure només de sopars i menjars basats en enciam, tomàquet i poc més. Però, aprimar-se no és ni molt menys sinònim de passar gana i no poder gaudir dels aliments que ens agraden. Al principi pot resultar una tasca difícil, però després descobriràs que ingereixes aliments saborosos i diferents que, a més, són saludables. El primer que has de tenir molt clar és que has d'acabar amb la brioixeria industrial i els aliments processats.

Un factor molt important, que molts passen per alt, és a quina hora hem de sopar. Els experts en nutrició recomanen prendre l'últim menjar del dia entre les 19.00 i les 20.00, així la nostra digestió s'iniciarà abans i podrem anar-nos al llit sense aquesta sensació de pesadesa en l'estómac (també es recomana ficar-se al llit aviat per poder dormir un mínim de vuit hores).

L'important és saber què menjar i quanta quantitat. Per això, et mostrarem com has de fer el teu sopar saludable i quins aliments has de prendre. Segons explica "El rincón del deportista" des del seu compte oficial d'Instagram "si no menges bé en el sopar quedaràs amb gana i no descansaràs bé, i el descans és fonamental, així que pensa-ho bé abans de ficar-te al llit amb gana". "Hi ha persones que sopen només una galeta o una barra de proteïna per a perdre greix i, finalment, no és el que aconsegueixen", expliquen. El que recomanen és afegir fonts de proteïnes atès que durant el somni, 8 hores aproximadament, el cos descansa i es recupera el teixit muscular després de l'entrenament. Per tant, el recomanable és menjar pollastre, peix, tonyina, llom de porc, ous, formatge ricotta, carn de cap de bestiar i hummus.

També és molt important incloure vegetals com enciam, cogombre, tomàquets, ceba, albergínia, bròcoli, carabassó, coliflor, pastanaga, espinac o espàrrecs.

"Tria alguna font de carbohidrats, tria una font de greixos saludables per al sopar". Per això, el que es recomana consumir és pa integral, civada, patata, moniato, arròs integral i quinoa.

També és important consumir greixos saludables. Consumeix alvocat, ous, oli d'oliva, llavors i fruits secs.