Els equips de vacunació del Departament de Salut han administrat fins ahir dijous un total de 126.558 dosi a la regió sanitària gironina de les tres vacunes disponibles contra la Covid-19.

La represa de la campanya de vacunació amb AstraZeneca, dimecres passat, ha fet augmentar considerablement el nombre de primeres dosis a la Regió Sanitària de Girona. De fet, en una setmana s'han posat 16.159 primeres dosis, dada que representa un increment del 23% respecte a la setmana anterior. En total, ja hi ha 84.650 gironins amb el primer vaccí.

D'altra banda, el ritme de segones dosis és més lent i, durant el mateix període, se n'han posat 7.697 , pràcticament la meitat que de les primeres. Malgrat tot, el percentatge d'augment també és força elevat, del 22%, perquè s'ha passat de 34.301 a 41.998 vaccins.

Cal tenir present que tenint en compte el total de la població, totes aquestes xifres són molt baixes. Fins ahir, el total de gironins immunitzats era del 4,9%, xifra lleugerament inferior a la mitjana de Catalunya, que és del 5,5%.