L'Hospital Clínic de Barcelona, en col·laboració amb la Fundació Formació i Treball, ha impulsat un projecte perquè persones amb risc d'exclusió social puguin formar-se i treballar com a cuidadors a domicili de pacients trasplantats de medul·la òssia que no tenen suport familiar.

El projecte «Recuperem vides, evitem l'exclusió social», que compta amb la col·laboració de CaixaBank i Ken Pharma, ofereix un doble impacte positiu: la inserció laboral de persones amb risc d'exclusió social que tenen l'oportunitat de treballar com a cuidadores i, al mateix temps, un acompanyament de pacients de leucèmia al Clínic. El projecte ha permès crear un servei de cuidadors professionals a domicili per al programa de trasplantaments domiciliaris del Clínic, mitjançant un pla formatiu i pràctic.

És la fundació Formació i Treball -promoguda per Càrites Diocesana de Barcelona- la que s'encarrega de seleccionar els cuidadors de la unitat d'atenció domiciliària, potenciant la inclusió al mercat de treball de persones amb risc d'exclusió que participen als seus programes d'inserció.