22 de març de 2021
22.03.2021
Diari de Girona

L'exercici que has de fer per perdre pes i restar calories sense passar gana

Es tracta d'un exercici molt senzill i que cada cop practica més gent

22.03.2021 | 16:15
L'exercici que has de fer per perdre pes i restar calories sense passar gana

Si fa anys qui volia aprimar-se parlava d'anar al gimnàs, ara molts nutricionistes i experts en esport han girat la truita. Les noves tendències en el món de la nutrició adverteixen que portar una vida saludable ja no és (o almenys no tan sols) cosa de fer esport. Amb el pas dels anys i amb una indústria alimentària cada vegada més poderosa i l'augment del sedentarisme i les malalties associades com l'obesitat, s'han modificat les tendències de consum i ara hi ha molta gent que, tal com denuncien els mateixos nutricionistes, no poden aprimar-se per molt d'esport que facin. Per això és necessari deixar de costat el menjar porqueria i començar a nodrir-se amb aliments "reals".

Un cop que canviïs l'alimentació llavors sí que has de començar a fer exercici. I el primer pas és començar la casa a poc a poc i pels fonaments. És a dir: no t'enfrontis el primer dia a una mitja marató. N'hi ha prou amb fer l'exercici de moda del qual tothom parla i que cada vegada més gent practica. És senzill: n'hi ha prou amb caminar. Amb fer uns 15.000 passos cada dia.

Cada vegada hi ha més gent que se suma a aquesta moda. I és que és una manera de fer exercici sense que ho notis en excés. De fet per la xarxa circulen diversos reptes virals que tracten de millorar la vida d'aquells que decideixen provar-ho. En què consisteixen? Necessites un mòbil intel·ligent o una polsera d'activitat i comptar els passos que fas. L'objectiu és que superis els 15.000 cada dia. Si ho aconsegueixes posa una marca en el calendari i ves introduint en el teu dia a dia petites accions que et puguin portar a moure't més i a cremar més calories.

Tingues en compte que moure't, farà que el teu cos s'activi i que cremis més calories. Si fas més de 15.000 passos al dia (o arribes fins i tot als 20.000) pots restar 4.000 calories. Un repte per al qual ja s'han constituït fins a grups de persones que surten per tota Espanya de manera periòdica a caminar junts.

Però aquesta no és a l'única acció que pots fer. Més aviat al contrari. Això de moure't i caminar ha de ser un complement. De fet els estudiosos asseguren que si a això li sumes, per exemple, una renúncia a l'alcohol o als aliments ultraprocessats, els canvis en el teu cos els començaràs a notar abans. I és que aquesta és l'última de les claus que transmeten els nutricionistes: perdre pes és una cosa de temps. Has de tenir paciència perquè els resultats no s'aconsegueixen en un moment ni en un minut. Tot esforç té la seva recompensa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit