Les vendes de paracetamol i els seus derivats, medicaments indicats per a maldecaps, febre i malestar general, han crescut gairebé un 20% les últimes setmanes, després del Ministeri de Sanitat hagi recomanat prendre aquest fàrmac abans i després de rebre la vacuna. Els despatxos de farmàcia han registrat un notable increment de demanda, segons han confirmat diversos farmacèutics consultats.

"L'increment s'està notant sobretot aquesta setmana, amb més clients que han demanat paracetamol o similars", explica el responsable d'una farmàcia de Barcelona. "Sí que estem venent més remeis i medicaments contra el mal de cap i la febre, no en una gran quantitat en aquests moments, però esperem que vagi a més en les pròximes setmanes quan la vacunació es generalitzi", agrega un altre farmacèutic.

Sanitat considera que el paracetamol ajuda a reduir sensiblement les reaccions adverses a la vacuna d'AstraZeneca que es puguin patir, com a dolor muscular o cefalees. El ministeri especifica que la quantitat a prendre és l'equivalent a un gram. En la seva guia de vacunació, Sanitat inclou la següent recomanació: "S'observen reaccions locals i sistèmiques lleus freqüents després de la vacunació. Es pot utilitzar dosi d'1 gram de paracetamol prèvia a la vacunació, seguida d'1 gram cada 6 hores durant les primeres 24 hores, la qual cosa redueix significativament el dolor local, la febrícula, les esgarrifances, les miàlgies, la cefalea i el malestar postvacunal, sense influir en la resposta immune".

La medicació profilàctica prèvia a la recepció dels immunògens de Pfizer o Moderna no està indicada pel Ministeri per falta de dades dels laboratoris.