Les vacunes de les companyies Pfizer/ BioNTech i Moderna contra la Covid-19 són efectives en dones embarassades i lactants. Fins i tot, poden transmetre anticossos protectors als nounats, segons una recerca publicada el dijous a l'American Journal of Obstetrics and Gynecology.

La publicació, difosa per la cadena CNN, assenyala que investigadors de l'Hospital General de Massachusetts, l'Hospital Brigham and Women's i l'Institut Ragon de MGH, MIT i Harvard, tots ells als Estats Units, van analitzar a 131 dones que van rebre les vacunes de Pfizer i Moderna.

Entre les participants a l'estudi, 84 estaven embarassades, 31 eren lactants i 16 no estaven embarassades. Les mostres es van recollir entre el 17 de desembre de 2020 i el 2 de març de 2021, agrega la cadena sobre l'estudi.

Els nivells d'anticossos induïts per la vacuna van ser equivalents a dones embarassades i lactants, en comparació amb dones no embarassades.

A més, els nivells d'anticossos van ser "sorprenentment més alts" que els resultants de la infecció per coronavirus durant l'embaràs, va anotar l'equip.

"Aquestes vacunes semblen funcionar de manera increïblement efectiva en aquestes dones", va dir un dels investigadors, Galit Alter, professor de medicina en l'Institut Ragon.

A més, l'equip va descobrir que les dones transmetien anticossos protectors als seus nounats, mesurats en la llet materna i la placenta.

"Gairebé totes les mares estaven obtenint un nivell bastant significatiu d'anticossos en els seus nadons", va dir Alter, qui va agregar que es necessita recerca addicional per a comprendre quant temps duren aquests anticossos protectors en els nounats.

Alter va assenyalar que no van trobar evidències de més efectes secundaris o efectes secundaris més intensos en dones embarassades i lactants que en la població general.