Les autoritats sanitàries de la ciutat-estat de Berlín, així com les de Munic, han anunciat aquest dimarts la suspensió de l'administració de la vacuna d'AstraZeneca als menors de 60 anys.

Dilek Kalayci, responsable de Sanitat del govern regional de la capital alemanya, ha justificat la decisió per l'existència de noves dades sobre efectes secundaris del preparat, després de conèixer que dos hospitals berlinesos han anunciat la suspensió d'AstraZeneca per a dones de menys de 55 anys.

En paral·lel a la decisió de Berlín i de la capital de Baviera, s'ha anunciat per aquesta tarda a les 4, una reunió entre el ministre federal de Sanitat, Jens Spahn, i els responsables dels Länder -estats federats- per a abordar la situació.

Un dels grans hospitals de Berlín, Charité, va anunciar en un comunicat que, "tot i que no hi ha hagut complicacions aquí després de les vacunacions amb AstraZeneca", vol "actuar amb precaució i esperar les avaluacions finals".

Va anunciar una decisió similar el grup de clíniques Vivantes, on han estat vacunats amb el sèrum de la farmacèutica anglo-sueca "diversos milers" dels seus treballadors, segons mitjans locals.

Segons va informar el diari local "Tagesspiegel", a Charité tenen empleades unes 19.000 persones, mentre que a les clíniques Vivantes -que a més gestionen residències per a la tercera edat- n'hi ha unes 17.000.

La font va informar a més que a la clínica Charité han estat vacunats dos terços del personal, el 70% d'ells amb la vacuna d'AstraZeneca.

La decisió de les autoritats berlineses es coneix després que l'Institut Paul-Ehrlich, centre de referència per a la vacunació a Alemanya, anunciés que ha detectat 31 casos de trombosis en persones que van rebre la vacuna d'AstraZeneca, nou de les quals van morir, segons va informar aquest dimarts el setmanari "Der Spiegel".

En dinou d'aquests casos es va trobar un dèficit de plaquetes en sang i l'institut va indicar que dels morts només dos eren homes, de 36 i 57 anys, segons va avançar la publicació.

L'institut va afegir que tots els altres casos de trombosi venosa sinusal es refereixen a dones amb edats compreses entre els 20 i els 63 anys.

Segons l'Institut Robert Koch (RKI) de virologia a Alemanya -on la vacunació amb AstraZeneca es va suspendre temporalment i es va reprendre el 19 de març- ja han rebut aquesta vacuna un total de 2,7 milions de persones.