Les autoritats sanitàries de la ciutat-estat de Berlín van anunciar aquest dimarts la suspensió de l'administració de la vacuna d'AstraZeneca als menors de 60 anys després de la mort per trombosi de nou vacunats amb aquest fàrmac. Poc després, Munic també se sumava a aquesta suspensió.

Dilek Kalayci, responsable de Sanitat de la capital alemanya, va justificar la decisió per l'existència de noves dades disponibles sobre efectes secundaris del preparat, després de conèixer-se que dos hospitals berlinesos van anunciar la suspensió d'AstraZeneca per a dones de menys de 55 anys.

La responsable de l'administració berlinesa va declarar que la mesura de precaució de la capital es pren abans que se celebri una reunió de la comissió federal de Sanitat amb autoritats sanitàries dels estats federats alemanys.

La decisió de les autoritats berlineses es coneix després que l'Institut Paul-Ehrlich, centre de referència per a la vacunació a Alemanya, anunciés que ha detectat 31 casos de trombosi en persones que van rebre la vacuna d'AstraZeneca, nou de les quals van morir, segons va informar aquest dimarts el setmanari "Der Spiegel".

En dinou casos es va trobar un dèficit de plaquetes a la sang i l'institut va indicar que dels morts només dos eren homes, de 36 i 57 anys, segons va avançar la publicació.

L'institut va afegir que tots els altres casos de trombosi venosa sinusal es refereixen a dones amb edats compreses entre els 20 i els 63 anys.

Segons l'Institut Robert Koch (RKI) de virologia a Alemanya -on la vacunació amb AstraZeneca es va suspendre temporalment i es va reprendre el 19 de març - ja han rebut aquesta vacuna un total de 2,7 milions de persones.

Al país han rebut les dues dosis de qualsevol vacuna contra la covid-19 3.877.914 persones, un 4,7% de la població, i 9.001.925 (el 10,8%), a el menys un.