05 de abril de 2021
05.04.2021
Diari de Girona

El coronavirus se sent «especialment atret» per un grup sanguini en concret

En experiments en laboratori, l'equip va analitzar com el RBD de la SARS-CoV-2 interactuava amb cada tipus de sang

05.04.2021 | 17:43
El coronavirus se sent «especialment atret» per un grup sanguini en concret

El SARS-CoV-2, el virus que causa la covid-19, se sent "particularment atret" per l'antigen del grup sanguini A que es troba en les cèl·lules respiratòries, suggereix un estudi publicat a la revista Blood Advances.

Encara que és necessari, segons els autors, seguir investigant per comprendre la influència que té el tipus de sang a la infecció per covid-19, aquest article se suma a les troballes d'estudis anteriors que ja apuntaven una possible relació entre el grup sanguini i la susceptibilitat i gravetat de l'esmentada malaltia.

Per arribar a les seves conclusions, els investigadors de l'estudi que ara es publica avaluen una proteïna de la superfície de virus SARS-CoV-2 denominada domini d'unió a receptor, o RBD. El RBD -que està dins de la proteïna Spike- és la part del virus que s'adhereix a les cèl·lules hoste, per la qual cosa és un objectiu de recerca important per entendre com es produeix la infecció, explica en un comunicat la Societat Americana d'Hematologia. En experiments en laboratori, l'equip va analitzar com el RBD de la SARS-CoV-2 interactuava amb cada tipus de sang.

Van descobrir que aquest tenia una "forta preferència" per unir-se al grup sanguini A que es troba en les cèl·lules respiratòries; però, no mostrava predilecció pels glòbuls vermells del grup sanguini A, ni per altres grups de sang trobats en les cèl·lules respiratòries o en els glòbuls vermells.

La capacitat de l'RBD de reconèixer i unir-se preferentment a l'antigen del grup sanguini A que es troba en els pulmons dels individus amb aquest grup de sang pot aportar informació sobre la possible relació entre el tipus A i la infecció per covid-19, conclouen els autors de l'estudi.

"És interessant que el RBD viral només prefereixi realment el tipus d'antígens de el grup sanguini A que es troben en les cèl·lules respiratòries, que són presumiblement la forma en què el virus entra a la majoria dels pacients i els infecta", apunta Siguin R . Stowell, de l'Hospital Brigham and Women 's de Boston (Estats Units) i autor de la feina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook