Grifols ha tancat aquest dimecres la compra de set centres de donació de plasma als Estats Units per 55,2 milions de dòlars (46,6 MEUR), fins ara gestionats per la farmacèutica italiana Kedrion. L'operació, que ja té el vistiplau de les autoritats reguladores, es finançarà amb recursos propis sense necessitat d'emetre nou deute i permetrà a l'empresa disposar de 240.000 litres de plasma anuals, segons ha informat a través d'un comunicat.

L'adquisició s'emmarca dins el pla estratègic del grup català, que vol expandir i diversificar l'accés al plasma. Actualment, Grifols disposa de 351 centres de plasma, dels quals 296 es troben als Estats Units i 55 a Europa, concretament a Alemanya, Àustria i Hongria.

Segons la farmacèutica catalana, aquesta operació "contribueix a seguir reforçant la xarxa integrada de centres de plasma de Grifols", quelcom que representa "un important avantatge competitiu". En aquest sentit, assegura que mantindrà el compromís de "seguir incrementant la disponibilitat de plasma per continuar assegurant el subministrament de teràpies plasmàtiques".

Durant l'exercici 2021, l'empresa ja ha tancat adquisicions que li han permès disposar d'1,4 milions de litres de plasma addicionals a l'any. L'operació més rellevant es va produir el març passat, quan Grifols va adquirir 25 centres de donació als Estats Units -gestionats per BPL Plasma- que li permeten obtenir al voltant d'un milió de litres de plasma anuals.

Aquest 2021, la companya té previst obrir entre 15 i 20 nous centres de donació en els mercats on ja té presència i posar en marxa els primers centres de plasma a Egipte, després de signar una aliança estratègica amb el govern egipci el novembre passat.