Un estudi promogut per la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) ha revelat que una intervenció multidisciplinària de l'atenció primària en la cura de persones grans pot evitar o revertir la progressió dels ancians cap a un estat de fragilitat.

Segons va anunciar CAMFiC, l'assaig ha constatat que un abordatge sanitari que tingui en compte factors com l'activitat física, la dieta, la revisió dels fàrmacs receptats i les necessitats socials de les persones grans contribueix a millorar la seva capacitat funcional i cognitiva.

Per arribar a aquesta conclusió es va realitzar un estudi comparatiu entre dos grups. Un d'ells va gaudir d'una intervenció multidisciplinària, mentre que l'altre va rebre el tractament habitual que es dona en l'atenció primària. Al final de l'estudi, es va constatar que la fragilitat era menor en el primer grup.

La fragilitat està associada a l'envelliment i suposa una pèrdua de capacitats per desenvolupar les activitats de la vida diària. De la mateixa manera, també indueix a una major vulnerabilitat i a un augment del risc de caigudes i hospitalitzacions.

A Espanya, la fragilitat té una prevalença del 27% en persones majors de 65 anys, i puja fins al 50,9% quan es tracta de l'estadi de prefragilitat.