L'ús de la màscara durant la pandèmia està originant un increment de les afeccions palpebrals, és a dir, que afecten les parpelles, especialment les blefaritis, mussols o èczemes.

En un comunicat, la responsable de la unitat d'oftalmologia de l'Hospital Vithas València Consuelo i oftalmòloga a l'Hospital 9 d'Octubre, Teresa Sánchez-Miguet, ha assenyalat que "amb l'ús de la màscara és inevitable que respirem aire calent que acaba per afectar els ulls".

Per aquest motiu, la doctora Sánchez-Minguet ha recomanat tenir una bona higiene palpebral "amb productes específics de manera rutinària".

A més, ha assenyalat que seria aconsellable "si és possible, dedicar un temps, una vegada per setmana, a aplicar prèviament calor seca local durant un o dos minuts, i posteriorment a realitzar una rentada".

La responsable de la unitat d'oftalmologia de Vithas València Consuelo ha recordat els beneficis de realitzar una lubricació diària dels ulls, "especialment a les nits, per a evitar els problemes de sequedat ocular".

En qualsevol cas, aquesta especialista recomana que davant qualsevol problema o dubte que pugui sorgir és convenient acudir als especialistes perquè valorin un tractament més específic.