Des que t'aixeques al matí has de portar una vida sana. Un dels millors reptes que et pots proposar per aquest 2021 (si és que no el tens apuntat ja a la teva llista ja), és el de perdre pes. Però no simplement per aprimar: també és important per portar una vida sana. Deixar de costat l'alcohol, beure més aigua de la que beus ara mateix i imposar-te normes com la de menjar cinc peces de fruita i verdura cada dia poden ser unes bones normes per tenir cura de la teva salut. Una altra pot ser renunciar, almenys durant una temporada als denominats ultraprocessats, aquests aliments generats per la indústria que no són “menjar real”. I quan has de seguir aquestes normes? Durant tot el dia però especialment en l'esmorzar.

El primer àpat del dia no és la més important. Aquest és un mite del qual cada vegada fugen més els experts en nutrició. Malgrat tot gairebé tothom esmorza i és important aprendre a fer-ho bé. La norma que imposen tots els nutricionistes a qui vol perdre pes és senzilla: has de preparar-te un esmorzar que t'atipi. La raó? Si acabes de menjar i vas a la feina amb l'estòmac (ben" ple no tindràs gana a mig matí pel que evitaràs ingerir calories innecessàries. L'equació és clara: renúncia a les galetes, els brioixos i el menjar ultraprocessat i poc sa. Canvia i comença a esmorzar lactis sencers (iogurt, llet o tots dos), pa, cereals, civada i fruita. També són bons els ous. Tot el que sigui natural.

Aquest primer àpat del dia et donarà energies, contribuirà al fet que afrontis el dia amb més optimisme i suposarà un minvament en les calories que ingereixes perquè t'estalviarà molts “antulls”. A més contribuirà a omplir aquests “buits” que tens en la teva alimentació quan menges poca fruita o pocs lactis. Això sí, hauràs d'aixecar-te una mica abans o planificar millor l'esmorzar. Una bona idea és, per exemple, deixar la fruita tallada a la nevera per la nit. Així en aixecar-te ho tindràs tot més a mà.

El que no recomanen els experts, són els sucs. Pel que sembla no són gens apropiats per a qui vol perdre pes i portar una vida, per així dir, més lleugera.

El bon esmorzar contribuirà a més al fet que rendeixis més tant en el treball com en l'esport i això suposarà que dormis millor.