Per perdre pes no has d'estar tot el dia entrenant al gimnàs. No és per a res necessari que et passis hores i hores entrenant. N'hi ha prou que facis exercicis adequats al teu metabolisme i a la teva forma física. No pots pretendre córrer una marató en un dia. Per a aconseguir anar a poc a poc el millor és que et deixis aconsellar per dos tipus de professionals que poden fer molt per tu. El primer amb el qual has de comptar és amb un nutricionista. Ell sap el que has de menjar i en quines quantitats. Així com norma general ja et diem que el millor és que consumeixis productes naturals (res d'ultra processats) i que potenciïs la fruita i la verdura enfront dels productes més greixosos o més dolços. Però també és important l'exercici. I en aquesta línia t'aconsellem que parlis amb un segon tipus de professional: el monitor de gimnàs.

Si t'has proposat complir enguany amb l'operació biquini i vols començar per exemple a córrer has de tenir una cosa clara: no podràs fer 10 quilòmetres sense haver entrenat abans. Per això has de començar a poc a poc.

Si tens més de 35 anys has de començar a cuidar-te d'una altra manera. Els nutricionistes i els monitors esportius asseguren que és important deixar de fer tant d'exercici aeròbic i fer una mica més de força. Els teus músculs a partir d'aquesta edat (però sobretot una vegada superats els 40), comencen a perdre força i és important que els continuïs exercitant. El com no pot ser més senzill. Amb exercicis com aquest del qual et parlem i que s'ha posat de moda a internet i entre els famosos: els esquats.

Es tracta d'alguna cosa que pots fer des de casa i és que n'hi ha prou que tinguis una cadira: els esquats. Això sí, vigila que tinguis ben col·locats els peus i que la postura sigui la més correcta possible per a evitar fer-te lesions a l'esquena. És important que ho facis sempre tal com manen els monitors i els experts en Educació Física perquè així podràs arribar a bon port. Un exercici mal realitzat no sols no farà efecte sinó que el que farà és que a més de no aprimar et provoquis lesions que et deixin tirat durant un període important de temps.