Ho diuen els nutricionistes, que evidentment són els que més saben dels consells que hem de seguir per perdre pes, molts cops ens fixem massa en el que mengem i mesurem constantment les calories de cada dinar i sopar sense tenir en compte que la dieta bàsica no ha de ser només baixa en grasses, també ha de ser sana (i combinar-la amb exercici diari). I perquè sigui saludable i t'ajudi a perdre grassa en una dieta t'has d'haver tret només quatre coses. Una d'elles: el sucre. El producte més demonitzat dels últims anys ha de sortir per complet de la teva dieta. Amb aquest petit gest aconseguiràs perdre fins a cinc quilos en un mes. Però abans dels resultats anem pas a pas. Com es pot eliminar el sucre?

El primer: a les begudes i l'esmorzar

Si prens cafè (o inclús te) a primera hora del matí el més normal és que li fiquis un parell de cullerades de sucre. Ho fa quasi tot el món. Doncs bé, aquest és un gest dels que has de començar a canviar. Els experts diuen que és fàcil acostumar-se al sabor del cafè sense dolç, però en l'esmorzar és important també que t'oblidis dels pastissos i els canviïs per un bon iogurt amb fruita o per pa integral amb oli. Tot són calories que vas restant per aconseguir el teu objectiu d'aprimar-te.

Les postres

A l'hora de menjar és tan important el primer plat com el postre si el que busques és aprimar-te. Substituir el sucre dels pastissos o les pastes industrials després de menjar és fàcil: opta per la fruita. És un postre molt més sa, recomanat per tots els nutricionistes i que té, a més, dues bones característiques que t'ajudaran a aprimar: la fruita és un producte saciant i que té sucre de molt fàcil absorció pel cos.

Els refrescs

Si et passes a la gamma zero del teu refresc habitual (avui en dia tots tenen aquest tipus de productes), aconseguiràs restar moltes calories. Però no només has de fer-ho quan dines o sopes a casa. Recorda el teu canvi quan surtis a sopar o a menjar fora. I, per descomptat, oblida't de l'alcohol.

En els «menjars entre hores»

L'hora de picar alguna cosa a mig matí o a mitja tarda a la feina són dos bons moments per desterrar el sucre. Oblida't dels panets industrials i les palmeres de xocolata i substitueix-los, per exemple, per fruits secs.

I, sobretot, fes-ho per la teva salut

Fa anys va sorgir una campanya a la xarxa que sota la denominació de «sinazucar.org» tractava de convèncer al consumidor de la gran quantitat de sucre que prenem en el dia a dia. Un consum excessiu que està darrere de moltes malalties.