Portar una dieta saludable no significa renunciar al sabor. Les salses i els condiments és del primer que s'elimina de la dieta quan el que es busca és perdre pes. No obstant això, acompanyar a les carns, peixos o pastes del dia a dia és possible sempre que optem per la versió més 'light' de les salses, com les que et proposem.

Salsa de iogurt

Aquest tipus de salsa és lleugera, refrescant i perfecta per acompanyar verdures, tota mena d'amanides o plats turcs. Igual que en totes les salses, depenent dels ingredients que utilitzem tindrà un sabor més àcid, més fort o serà més 'light'. Una de les receptes més senzilles per fer aquesta salsa en la seva versió menys calòrica és afegir el suc d'una llimona petita, un gra d'all picat, un polsim de sal i pebre i un rajolí d'oli a un iogurt desnatat.

Salsa de fruits vermells

Una forma deliciosa d'incorporar en la dieta una aportació extra d'antioxidants és fer-ho a través d'aquesta salsa, perfecta per acompanyar carns o per fer-la servir en les postres. La seva recepta és molt senzilla: renta uns 200 g de fruits vermells (nabius, mores, gerds...) i col·loca'ls en una cassola amb el suc d'una llimona. Ho cous a foc lent fins que quedi una massa espessa. Si ho creus necessari afegeix-li una mica d'aigua o unes gotes d'edulcorant.

Salsa de curri

Als amants dels sabors intensos i exòtics els encantarà aquesta salsa típica de la gastronomia índia. El curri és una mescla d'espècies entre les quals s'inclouen la cúrcuma, el coriandre o el comí, per la qual cosa té grans propietats antioxidants i digestives. Per preparar una salsa de curri casolana necessitaràs dues culleradetes de curri en pols, dos iogurts naturals desnatats, una llimona, una ceba blanca, un gra d'all, sal i pebre al gust. Comença sofregint la ceba en una paella amb unes gotes d'oli a foc lent. Quan la ceba agafi un to gairebé transparent, afegeix l'all picat i el curri. Mentrestant posa els iogurts en un recipient al costat del suc de llimona i un polsim de sal i pebre. Afegeix la mescla a la paella i ho remous tot bé perquè s'integrin els sabors.

Salsa verda

La clàssica salsa verda és ideal per acompanyar qualsevol peix, però també mongetes, patates o pasta. Per preparar-la només necessitaràs un all, oli, julivert, farina, vi blanc i una tassa de brou de peix. Comença fregint l'all picat en una mica d'oli. Afegeix després la farina i ho remous bé. Després incorpora un rajolí de vi blanc, el brou de peix i el julivert picat.