La distribuïdora de cinema Pack Magic ha impulsat la plataforma en línia Film in Hospital, una nova iniciativa que oferirà a menors que estiguin ingressats a centres hospitalaris accés lliure i gratuït en un programa que inclou 80 pel·lícules, 39 de les quals són en català.

La iniciativa s’ha dissenyat conjuntament amb festivals, distribuïdores, iniciatives d’educació audiovisual i amb la col·laboració de la Secretaria de Política Lingüística de la Conselleria de Cultura de la Generalitat, va informar la Generalitat en un comunicat.

Film in Hospital pretén oferir un «instrument addicional de suport emocional» que permeti atendre la salut mental des d’una perspectiva integral, i s’ha implementat a més d’un centenar d’hospitals d’arreu d’Europa, 11 dels quals estan situats a Catalunya.

Els centres catalans que estan inclosos en aquesta iniciativa són l’Hospital Universitari de Vic (Barcelona); el Consorci Sanitari de l’Anoia (Barcelona); la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla (Tarragona); l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i l’Hospital Sant Bernabé (Barcelona).

La regió sanitària Terres de l’Ebre (Tarragona), Mútua Terrassa (Barcelona), l’Hospital Vall d’Hebron (Barcelona), l’Hospital Germans Trias i Pujol (Barcelona), l’Hospital de Figueres i el de Sant Joan de Déu (Barcelona) són els centres que completen la llista.