Caminar i córrer ja no serveixen per a perdre pes. Almenys això pensen molts “influencers” i esportistes que a xarxes socials estan sumant-se cada vegada més a la moda d'un esport per a aprimar-se que molts van deixar al col·legi: saltar a la corda. Es tracta d'un exercici senzill, que tothom pot practicar sense por de provocar-se lesions i que té diversos avantatges.

La primera és que es tracta d'un exercici d'alta intensitat pel que només has de saltar uns minuts per notar-ne els resultats. És a dir: cremaràs moltes més calories saltant a la corda 10 minuts que corrent durant mitja hora. A més aquest exercici de moda et permet dedicar-li el temps just al dia a l'esport. Això sí: recorda que has de combinar el salt a la corda amb més moviment en general al llarg de tota la jornada. No serveix de res que estiguis durant una hora fent esport als matins i després facis una vida totalment passiva. Recorda que l'Organització Mundial de la Salut assegura que has de moure't (com a poc) fins a aconseguir fer 15.000 passes cada dia. I això només per estar saludable i no patir cap malaltia relacionada amb l'excés de pes. Aprimar-se i caure en un dèficit calòric és una mica més complex.

Però saltar a la corda té més avantatges importants. La segona és que no necessitaràs cap aparell complicat. Pots comprar una corda o fabricar-la tu mateix. A més és un exercici que pots fer a casa. Per perdre pes no fa falta que comencis a anar al gimnàs dues hores al dia. De fet, és millor que vagis incrementant a poc a poc la teva càrrega d'exercici durant les primeres setmanes per a no fer-ho tot el primer dia.

Si de veritat vols notar resultats de manera ràpida, has de tenir en compte que és necessari que combinis l'exercici amb una alimentació sana i saludable fugint de les calories buides de l'alcohol o dels refrescos ensucrats i canviant molta de la teva alimentació que consisteix en ultraprocessats per menjar real.

Això sí, el que has de tenir en compte a l'hora de saltar a la corda és que és important que després estiris de manera correcta per a evitar que els músculs se't carreguin. Aprimar i perdre pes ha de ser només una conseqüència. La causa i pel que s'ha de lluitar és per tenir una vida més saludable.