El nou edifici que s’està construint al complex hospitalari de Vall d’Hebron tindrà 16.792 metres quadrats i augmentarà en un 300% la superfície dedicada a la recerca, al mateix temps que inclourà un ciclotró per desenvolupar noves eines de diagnòstic.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i la titular d’Universitats i Recerca, Gemma Geis, van presidir dilluns l’acte de col·locació de la primera pedra, en el qual van estar presents també el gerent de l’hospital, Albert Salzar; el director de recerca de Vall d’Hebron, Xavier Comella, i el director corporatiu de Recerca i Salut de la Fundació «la Caixa», Àngel Font.

El nou edifici del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), que estarà acabat a finals del 2023, tindrà 16.792 metres quadrats construïts, davant dels 4.600 metres quadrats actuals, i comportarà un augment de 300% en la superfície destinada a la recerca dins del Campus Vall d’Hebron.

El nou centre acollirà un ciclotró, un accelerador de partícules de tipus circular que s’utilitza per a la producció d’elements radioactius usats en diferents tècniques diagnòstiques. Aquesta màquina permetrà el desenvolupament de noves eines de diagnòstic i de tractaments basats en radioisòtops, una àrea en expansió a tot el món, així com l’última tecnologia en teràpies avançades, particularment en teràpia gènica.