La variant òmicron ha arribat quan pensàvem que la pandèmia estava acostant-se a la seva fi. Amb els contagis disparats i l'atenció primària saturada, la nova soca ha desplaçat a la variant delta, que va aparèixer a l'estiu i que ha estat la predominant fins al mes de desembre. Fins ara, un dels símptomes més característics de la covid era la pèrdua de gust i olfacte, però òmicron ha posat en escac a la societat i els símptomes són diferents dels de la soca original.

En aquest cas, el quadre de símptomes és molt més ampli que amb les anteriors variants, però més lleus. Per tant, la malaltia és menys greu.

Importància de les vacunes

De totes maneres, la durada i la gravetat dels símptomes depèn de si la persona està vacunada o no. En persones vacunades, la durada mitjana dels símptomes són d'entre dos i cinc dies. En les persones no vacunades, pot durar una setmana, aproximadament.

Símptomes més freqüents

Segons un estudi noruec publicat a la revista Eurosurveillance, els símptomes més freqüents són la tos, la congestió nasal i la fatiga, que duren de mitjana quatre dies.

Els símptomes que duren tres dies són el mal de coll, esternuts i la falta de gana.

També és freqüent el mal de cap, la febre, l'olfacte reduït, la respiració forta, el dolor abdominal i el dolor muscular, tot i que, en general, solen desaparèixer passats dos dies.