Provar amb receptes baixes en calories i senzilles d'elaborar és una bona manera d'aconseguir aprimar-se. Aquestes cinc les proposa MyRealFood, aplicació líder a Espanya que ajuda a millorar l'estil de vida mitjançant una dieta saludable i accessible amb consells d'alimentació.
Xampinyons farcits de pernil (168 kcal)
Ingredients:
- 4 xampinyons
- 2 alls
- ½ culleradeta de pebre negre
- 1 culleradeta de julivert
- 1 culleradeta d'oli d'oliva verge extra
- 2 rodanxes de pernil serrà
Preparació:
- Netejar els xampinyons i treure la tija.
- Trossejar les tiges, els alls, el pernil i el julivert.
- Posar tot en una paella fins que es daurin i salpebrar.
- Emplenar els xampinyons amb els ingredients trossejats i llest per a servir.
'Estics' de pastanaga (110 kcal)
Ingredients:
- 2 pastanagues
- 1 culleradeta de pebre negre
- 1 culleradeta d'oli d'oliva verge extra
- 1 culleradeta d'herbes provençals
- 1 culleradeta de cúrcuma
- 1 culleradeta d'orenga
Preparació:
- Pelar i tallar les pastanagues en bastonets i posar en un bol.
- Barrejar amb l'oli i les espècies fins que s'impregnin bé.
- Enfornar 20 minuts a 200 °C fins que es daurin.
Coliflor especiada al forn (194 kcal)
Ingredients:
- 150 g coliflor
- 1 culleradeta de pebre negre
- 1 culleradeta d'oli d'oliva verge extra
- 1 culleradeta de comí
- 1 culleradeta de cúrcuma
- 1 culleradeta de farigola
- 1 culleradeta de pebre roig de la vora
- 1 culleradeta de pebre roig dolç
- 1 culleradeta d'all en pols
- 1 culleradeta de julivert
Preparació:
- Preescalfar el forn a 180 °C.
- Rentar i tallar la coliflor.
- Posar en un bol totes les espècies, afegir la coliflor amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra i barrejar tot bé.
- Col·locar la coliflor en una font per a forn amb paper vegetal de manera que quedi ben estesa i enfornar 20 minuts fins que estigui daurada.
Ous núvol (191 kcal)
Ingredients:
- 2 ous
- ½ culleradeta de pebre negre
- 1 culleradeta d'oli d'oliva verge extra
Preparació:
- Preescalfar el forn a 200 °C.
- Separar les clares dels rovells.
- Batre les clares d'ou per a muntar-les a punt de neu i salpebrar.
- Cobrir una safata de forn amb paper vegetal, greixar amb unes gotes d'oli i afegir les clares en forma rodona, fent un lloc al mig per poder introduir posteriorment el rovell.
- Ficar les clares al forn durant 5 minuts.
- Treure del forn i, amb molta cura perquè no es trenqui, col·locar els rovells en els buits.
- Tornar a enfornar un parell de minuts més. Servir amb cura.
Cúrcuma 'latte' (108 kcal)
Ingredients:
- 1 dàtil
- 1 tassa de beguda de soja
- ½ culleradeta de pebre negre
- 1 culleradeta de cúrcuma
- 1 culleradeta de canyella en pols
Preparació:
- Posar la beguda vegetal (o llet) en un cassó a escalfar i afegir la canyella, la cúrcuma, el dàtil trossejat i un polsim de pebre negre.
- Cuinar entre 3 i 5 minuts, sense que arribi a bullir i removent sense parar.
- Passar per la batedora perquè es faci escuma i servir.