S'acosta la primavera i amb ella arribarà el bon temps i més hores de sol. El canvi d'estació, a més d'afectar les hores de llum i a la temperatura, també té cert efecte en la nostra dieta. I és que, els plats d'hivern, que solen ser més pesats i calòrics, van perdent el seu protagonisme a mesura que ens endinsem en la primavera.

En aquesta època de l'any, plats més lleugers i frescos solen ser una gran opció. Per això, cada vegada són més els que es decanten pels "poke bowls", una moda culinària que cada vegada té més adeptes.

Però, què és realment un "poke"? Es tracta d'un plat originari de Hawaii, en el qual es barregen peixos crus, marinats en diferents amaniments que solen incloure salsa de soia i sèsam. També s'afegeixen ingredients frescos, com a alvocat, cogombre, ceba tendra, quinoa... Aquest plat, que cada vegada està més de moda a Europa, se sol servir en un bol acompanyat, habitualment, d'arròs. El "poke"' és tan complet que serveix com plat únic amb tots els grups d'aliments necessaris per a adquirir els nutrients per a una dieta saludable.

Elaboració senzilla

L'elaboració d'aquest plat no és complicada, però és important donar curs a la nostra imaginació per a combinar sabors i aconseguir un "poke" d'allò més apetible.

Primer, hem de preparar un "bowl" per a servir els ingredients, cuinar una base d'arròs o quinoa -pots barrejar totes dues- o sempre podem decantar-nos per fer una barreja d'enciams per a una aportació menor de calories. Si tries un "poke" de peix, talla-ho en daus prèviament rentats i deixa-ho macerar durant unes hores. Si prefereixes una opció vegana, disposa els vegetals en el bol com més t'agradi.

Les combinacions que podem obtenir són infinites, per això és bo no tenir por de provar sabors diferents i deixar que la nostra creativitat trenqui amb la rutina. Però, si et fan falta idees, aquí et deixem diverses opcions que poden ser del teu grat i que poden ajudar al fet que se t'ocorrin noves receptes.

  • Amb polp: Arròs integral, polp, cogombres, amanida de "wakame", alga de "wakame", natxos, blat de moro i salsa de soia.
  • Amb salmó: Salmó fresc, vinagre d'arròs, salsa d'ostres, arròs de gra rodó, alvocats, llima, tomaca cherry i salsa de soia.
  • Opció vegana: Blat de moro, cogombre, ceba morada, tomaca cherry, pinya, edamame, sèsam i salsa picant.
  • Amb pollastre: Pollastre marinat rostit, blat de moro, enciam, tomàquet, ceba, pinya, ou dur arròs, llimona i salsa de soia.
  • Amb llagostins: Arròs integral, alvocat, tomaques cherry, mango, llagostins cuits, "edamame" en conserva, cogombre i maionesa.
  • Amb tofu: Arròs blanc, tofu, mango, cogombre, alvocat, cigrons, oli d'oliva, suc de taronja i pinya.
  • Amb crema de formatge: Arròs, guacamole, crema de formatge, pollastre, cebollí, vinagre d'arròs i llavors de pipa i sèsam.
  • Amb surimi: Tomàquet, arròs basmati, cogombre, salmó fumat, surimi, pastanaga i alvocat.
  • Amb figues: Tonyina fresca, arròs, ceba morada, tomàquet natural, alvocat, figues naturals i oli natural.
  • Amb tonyina: Tonyina macerada amb tòfona, mango, sèsam, alvocat, "crispy onion", "edamame" i salsa Tasty Oil.
  • "Poke" per esmorzar: Plàtan, herba-sana, galetes dinosaure, nous, iogurt, mel, gerds i trossets de xocolata.