La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha subratllat avui que la vacuna espanyola contra el SARS-CoV-2 dels laboratoris Hipra "porta molt bon ritme" i que, si l'aprova l'Agència Europea del Medicament (EMA), es podria començar a comercialitzar el proper mes de juny i seria "la millor" del mercat.

Morant ha recordat que Hipra està acabant l'última fase de l'assaig clínic i, quan acabi, traslladarà els resultats a l'agència reguladora europea: "Si l'EMA aprova la vacuna, estaríem en disposició de comercialitzar-la al juny", ha avançat.

La ministra ha destacat que aquesta vacuna ha aconseguit uns resultats clínics i preclínics "molt bons", és més segura i també més eficaç en la resposta immunològica, no només respecte a la covid-19 sinó també enfront de les variants més recents com l'òmicron.

"És millor vacuna que les que ens hem inoculat", que no necessita ser congelada, la qual cosa facilita molt la logística, i és, a més, una vacuna de proteïna recombinant que podrà anar adaptant-se en el futur, segons les diferents variants que vagin sorgint, ha resumit.

Hipra "és un èxit de col·laboració público-privada entre la recerca i la producció industrial", ha conclòs.

Morant ha fet aquestes declaracions després de visitar aquest divendres el campus de Chamartín (Madrid) de l'Institut de Salut Carles III, on s'ha entrevistat amb responsables de la Unitat de Neurooncologia de la Unitat Funcional de Recerca en Malalties Cròniques (UFIEC) de l'ISCIII.