El mes de febrer Rússia va decidir iniciar un atac contra Ucraïna amb l’objectiu d’envair-la. Des dels moviments per part de les tropes de Putin, que els preus dels aliments bàsics han patit un augment comportant una inflació de més del 10%. En aquest article analitzem la pujada de preus de diversos productes saludables de la cadena de supermercats valenciana, Mercadona.

Clares d’ou

El pot de 30 clara d’ous ha augmentat 0,55 euros. Anteriorment, el preu del pot era de 2,10 euros i ara Mercadona el ven per 2,65.

Formatge fresc

Aquest aliment elaborat amb llet de vaca i de cabra i que té un format de 250 grams té un preu ara mateix d’1,95 euros. És a dir, vint cèntims més que abans quan valia 1,75 euros.

Pernil dolç al natural

Un dels millors productes per aquelles persones que volen seguir una dieta equilibrada. En un format que conté 200 grams, aquest aliment té un preu de 2,10 euros i abans d’1,95 euros. Això fa que hagi pujat quinze cèntims.

Pebrot

En un format de 250 grams i amb pebrots vermells i verds, aquest producte té un valor de 2,50 euros i ha patit un augment de preu considerable, ja que abans amb 1,95 euros te’l podies emportar cap a casa.

Macedònia de verdures

Pastanaga, pèsols, patata i mongeta verda són els ingredients que conformen aquesta macedònia de verdures. Actualment, la podem trobar a les lleixes del supermercat per 0,90 euros, abans el seu preu era de 0,75.

Xampinyons

El pot de xampinyons sencers de 355 grams té un preu d’1,10 euros. El seu valor ha pujat 17 cèntims, ja que abans valia 0,93 euros.

Arròs amb verdures congelades

Tots els arrossos de la secció de congelats de Mercadona han pujat de preu. Però, concretament l’arròs amb verdures congelades és el que ho ha fet més. Ha passat d’un valor de 0,90 euros a 1,15.

Llegums

Un bàsic com els llegums també han patit un augment. Gairebé totes les que podem aconseguir a les lleixes han augmentat deu cèntims el seu valor. Igual que la pasta de llenties que ha pujat vint cèntims.

Tonyina al natural

Un aliment bàsic en la dieta de qualsevol persona gràcies en ser una gran font de proteïnes. El paquet de sis llaunes de tonyina al natural ha patit un augment de 0,40 cèntims, passant a valer 3,90 euros.