El pa, del llatí panis, és un aliment bàsic que forma part de la dieta tradicional de molts països. Se sol preparar mitjançant l'enfornat d'una massa, elaborada fonamentalment amb farina de cereal, aigua i sal. La mescla, en la majoria de les ocasions, sol contenir llevats perquè fermenti la massa i sigui més esponjosa i tendra.

Això no obstant, la farina refinada pot ocasionar un ràpid increment de glucosa en sang. Això provoca una disminució de la glucosa generant una sensació desagradable de cansament. Per aquest motiu, et presentem una recepta de pa dolç amb canyella que pots elaborar en cinc minuts i que no conté farina.

Passos a seguir

  • Introdueix tres rovells d'ou en un bol.
  • Afegeix 3 cullerades de formatge mozzarella.
  • Afegeix mitja cullerada d'estèvia líquida.
  • En un altre bol, introdueix la mantega líquida amb la canyella en pols i barreja-ho.
  • Introdueix la mescla en el primer bol i bat-ho tot.
  • Prova si la barreja és prou dolça i afegeix més estèvia si cal.
  • En un tercer bol, barreja tres clares d'ou i una cullerada de postres de bicarbonat.
  • Quan les clares d'ou estiguin a punt de neu, afegeix la primera mescla.
  • Un cop barrejat, posa la mescla en un motlle i introdueix-lo al forn a 150 °C entre 25 i 30 minuts.

Ingredients

  • 3 rovells d'ou.
  • 3 cullerades de formatge mozzarella.
  • Mitja cullerada d'estèvia líquida o en pols.
  • Una cullerada de mantega.
  • Mitja cullerada de canyella en pols.
  • Una cullerada de postres de bicarbonat.