L'estiu s'apropa i son molts els que ja estan pensant com aprimar-se o ja s'hi han posat. En massa ocasions la clau per perdre pes no és tant el que menges sinó la quantitat que ingereixes d'aquest aliment. Els nutricionistes asseguren que tots els aliments que són naturals, és a dir, que no han estat processats, són beneficiosos per a la teva salut. La raó? El vell axioma que has de menjar de tot per estar saludable. Un dels nutricionistes més seguits en xarxes socials (“Mundo en forma” a Instagram) posava un exemple molt gràfic fa tot just uns dies. L'oli d'oliva verge extra (AOVE) és un dels millors productes que pots consumir per les seves propietats nutritives, però ho has de fer de forma controlada. Quatre cullerades al dia, per exemple, us aportaran 360 calories.

La clau és que aquestes calories siguin “ben aprofitades”. Sens dubte si uses aquestes cullerades per preparar un esmorzar ric i nutritiu serà molt més beneficiós que si esmorzes dolços com a alt valor calòric i poc valor nutricional que l'únic que faran és engreixar-te i sumar calories buides a la teva dieta. A més així tindràs menys gana i cauràs menys al “picoteig” de mig matí.

Perdre pes no és, ni de bon tros, una tasca complicada si saps com afrontar-la. I és que en aquest sentit els nutricionistes insisteixen una vegada i una altra que el més important és aconseguir el que s'anomena un dèficit calòric. És a dir: no hi ha cap secret ni miracle que et pugui ajudar. Has de tenir en compte les calories que consumeixes durant el dia i les que ingereixes. I el que menges ha de ser menor que el que gastes. Fer un altre tipus de règim més estricte (com els que venen moltes grans cadenes), només farà que de sobte baixis molts quilos i els recuperis en un curt període de temps. És el que es coneix com el tan temut “efecte rebot”. Però com lluitem contra això? D´una manera molt senzilla.

La primera clau és consumir sempre i en tota circumstància aliments naturals. És a dir, aquells que no han estat processats i que per tant no contenen greixos ni calories difícils de cremar. També has de renunciar a l'alcohol i a altre tipus de begudes com les ensucrades, que no aportaran res al teu organisme. I finalment t'has de moure més. Com? Canviat d'hàbits. Vés-te'n al llit una mica abans per poder matinar més i caminar abans de la feina. Dedica 15 minuts després del dinar i el sopar a fer dues petites passejades. I, sobretot, intenta pujar més escales. Aquests són els únics trucs per aprimar-se. La resta són agressions al teu cos que li poden costar cares a la teva salut.