Diari de Girona

Diari de Girona

Una científica alerta que la contaminació està reduint la mida del penis humà

Les substàncies químiques industrials disminueixen el nombre d’espermatozoides i la fertilitat en les dones

La contaminació i les substàncies químiques industrials presents en nombrosos productes d’ús i consum quotidià estan reduint la mida del penis humà. Així ho defensa l’epidemiòloga Shanna Swan en un llibre titulat Count Down, on analitza la relació entre la pol·lució i la longitud del membre viril. Altres estudis han alertat de la reducció de la qualitat de l’esperma pel mateix motiu.

Segons la teoria d’aquesta doctora, les condicions socioambientals del món actual estan alterant el sistema reproductiu dels humans. Tant és així que el seu treball destaca que s’estan registrant taxes més altes de disfunció erèctil, una disminució de la fertilitat i un augment del nombre de nadons que neixen amb penis més petits.

Estem davant d’una «crisi existencial global» que Swan dibuixa de manera més que gràfica: «en algunes parts del món, la mitjana de vint anys d’avui és menys fèrtil que la seva àvia als 35».

La interrupció de la fertilitat és causada per substàncies químiques conegudes com ftalats, que són presents en la producció de plàstic i poden afectar la forma en què es produeix l’hormona endocrina. Aquest grup de productes químics es troba en tot, des de cosmètics i envasos d’aliments fins a joguines i detergents.

Les dades de gairebé 45.000 homes de països occidentals revelen que la quantitat d’espermatozoides es va reduir en un 59% entre el 1973 i el 2011.

Compartir l'article

stats