Diari de Girona

Diari de Girona

L’alletament matern prolongat protegeix contra l’obesitat en l’edat adulta

Els mecanismes pels quals la lactància influeix en l’equilibri energètic al llarg de la vida continuen inexplorats

L’alletament matern prolongat pot protegir contra l’obesitat en l’edat adulta encara que se segueixi una dieta rica en greixos, segons un estudi en ratolins que encapçalen investigadors gallecs i en què expliquen el mecanisme responsable d’aquest efecte protector.

La investigació que publica Nature Metabolism i ha estat liderada per Luisa Seoane de l’Hospital Clínic Universitari de Santiago de Compostel·la, obre la via a nous estudis que permetin comprendre millor els beneficis metabòlics a llarg termini de la lactància materna. La dieta materna i l’alimentació dels nadons es consideren determinants en les primeres etapes de la vida de les respostes del neurodesenvolupament i el comportament que poden influir en la salut metabòlica al llarg de la vida.

Tot i que s’ha estudiat àmpliament l’impacte de la nutrició materna en la descendència, els mecanismes pels quals la lactància influeix en l’equilibri energètic al llarg de la vida continuen estant, en gran mesura, inexplorats. La nova investigació descriu, per primer cop, el mecanisme d’aquesta protecció de la lactància prolongada davant de l’obesitat futura, en què exerceix un paper essencial una proteïna hepàtica coneguda com a factor de creixement de fibroblasts 21 (FGF21) i el seu camí cap a la regió del cervell que activa l’anomenat greix marró, capaç de cremar calories.

Compartir l'article

stats