Els tramussos són llegums que alguns han elevat a la categoria de superaliment i que poden utilitzar-se per a crear moltes receptes saboroses. Tenen moltes propietats beneficioses per a la salut. En primer lloc, vegem els nutrients. Són importants per a entendre com són els aliments i també com han d'integrar-se en un pla d'alimentació.

Valors nutricionals dels tramussos

  • 100 g aporten unes 120 kcal si parlem de tramussos frescos, unes 370 kcal si parlem dels secs. Els altres valors són:
  • 39 g de proteïnes;
  • 40 g d'hidrats de carboni;
  • 20 g de fibra;
  • 10 g de greix;
  • 0 g de colesterol.

També són rics en nombroses vitamines i minerals, com el potassi, el magnesi i el calci, i també en vitamina B6.

El llegum que sembla ser perfecte per al colesterol i més

Per tant, com podem veure, cal desmentir els rumors com ara que els tramussos engreixen. De fet, es componen d'un 40% de proteïnes i un 10% de greixos. Una diferència molt considerable. Precisament per això es recomana incorporar-los a la dieta. Entre altres coses, també tenen un important valor fibrós. Se sap que la fibra augmenta la sacietat, per la qual cosa pots utilitzar-les com un snack a mig matí.

Passant als beneficis reals d'aquest aliment, podem dir que els tramussos semblen ser adequats per als diabètics. De fet, són hipoglucemiants, cosa que significa que ajuden a mantenir els nivells normals de sucre en la sang. Evidentment, quan es tracta de malalties tan delicades i greus, sempre és convenient consultar al metge i demanar-li la seva opinió. També es considera que redueixen el colesterol, la qual cosa també s'explica pels seus 0 g de colesterol en els valors nutricionals. Finalment, també es diu que són hipotensors, per la qual cosa són adequats per a la prevenció de malalties cardiovasculars.