Què passa si menges olives cada dia?

Són antioxidants, riques en àcids grassos saludables i àcids oleics i contenen vitamina E, però també poden comportar problemes

Cata Mayor

Quan es vol fer un aperitiu, qui més qui menys pensa en olives. Almenys, als països mediterranis, on l’olivera és un dels arbres predominants.

I és que les olives casen amb tot: amb el vermut, amb la canya, amb un refresc o amb vi.

A més, són antioxidants, riques en àcids grassos saludables i àcids oleics i contenen vitamina E. Entre les seves propietats hi ha la d’afavorir la digestió i ajudar a combatre el restrenyiment, a més de disminuir el conegut com a colesterol dolent (LDL) i augmentar el colesterol bo (HDL).

És un d’aquests aliments que ajuda a mantenir una alimentació sana i equilibrada, per la qual cosa es pot consumir diàriament. De fet, els experts recomanen ingerir-ne una dosi diària de 25 grams, cosa que equival a unes 7 olives cada dia.

Riques en sodi

Tanmateix, al seu alt valor nutricional i importants beneficis per a la salut s’hi afegeix una pega. I és que a les olives se les sotmet a un procés anomenat salinització, un sistema que serveix per conservar-les durant més temps. En aquest procés, absorbeixen una gran quantitat de sal (clorur sòdic), alterant el seu gust de forma molt notòria.

De fet, 100 grams d’olives contenen entre 2 i 3 grams de sodi, la quantitat màxima recomanada de consum en tot el dia, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Un extrem que ha de ser tingut en compte a l’hora de consumir aquest aliment de forma diària, sobretot per a les persones que tinguin un excés de sodi i hagin de reduir el consum de sal en la seva dieta.