Si veus això en un meló, llença'l immediatament

Aquest són els senyals que indiquen que aquesta fruita està passada i no s'ha de consumir.

Un tros de meló.

Un tros de meló. / freepik

A mesura que s'aproxima l'estiu augmenten les ganes de prendre una beguda ben fresca o menjar alguna fruita freda com el meló o la síndria. Aquestes fruites són molt típiques en les èpoques caloroses, però amb les altes temperatures, també és més fàcil que es facin malbé a una major velocitat.

Com que les altes temperatures produeixen que les fruites caduquin més de pressa, és molt important discernir quins són els senyals que s'estan posant dolentes. I, concretament, els signes que indiquen que el meló està passat i no hem de consumir-lo.

En primer lloc, cal destacar que un meló sol durar entre 5 a 7 dies a temperatura ambient, en canvi, si el guardem en la nevera, aguantarà de 2 a 3 setmanes. A més, si quan l'adquirim no està madur del tot, podria aguantar fins i tot més. Dit això, a continuació trobaràs els senyals que t'indicaran que s'ha posat dolent i hauries d'evitar consumir-lo.

  • Examina el meló superficialment | Si sembla que el meló està buit o molt suau, és probable que estigui dolent. A més, si la pela està tova succeeix el mateix. Tots aquests senyals indiquen que ha perdut la major part de l'aigua.
  • Té àrees descolorides | Si veiem que hi ha zones amb blaus o seccions marrons molt grans a l'escorça, significa que hem de llençar-lo.
  • Mala olor | Quan en comptes de fer olor dolça el meló comença a tenir una aroma picant o amarga també és un senyal que està dolent.
  • Floridura | Finalment, si veiem que apareix la floridura, també haurem de desfer-nos de la fruita, ja que els fongs poden posar en perill la salut del consumidor.