Els experts aconsellen prendre un petit grapat d'ametlles al dia. En concret, entre 10 i 20 ametlles en funció de l'activitat diària que es faci. Pots prendre-les a mig matí, a l'hora del berenar o a qualsevol altre moment del dia, però la veritat és que si t'acostumes a portar aquesta rutina el teu organisme t'ho agrairà. Si encara no coneixes els múltiples beneficis que aquests fruits secs poden tenir per al teu cos, continua llegint. A continuació, et resumim les propietats de les ametlles i la millor manera de prendre-les.

Els beneficis de menjar ametlles diàriament

Les ametlles són aliments molt nutritius i que ens aporten proteïnes, àcids grassos monoinsaturats, àcids grassos insaturats, fibra, calci i vitamines. Entre els múltiples beneficis de menjar ametlles diàriament en destacarem cinc.

  1. Controlen els teus nivells de colesterol: Prendre una petita ració d'ametlles diàriament pot ajudar-te a mantenir controlats els nivells de colesterol a la sang.
  2. Tenen cura del teu cor: Aquests fruits secs són molt rics en antioxidants, per la qual cosa són perfectes per cuidar la teva salut cardiovascular i prevenir malalties del cor.
  3. Són riques en fibra: Les ametlles contenen una quantitat important de fibra per la qual cosa el seu consum t'ajudarà a millorar la teva salut intestinal i a evitar el restrenyiment.
  4. T'ajuden a perdre pes: Les ametlles són aliments força calòrics (576 quilocalories per cada 100 grams), però tanmateix, poden ajudar-nos a aprimar-nos. Aquest aliment és molt saciant i aporta vitamines i energia.
  5. Milloren l'aspecte de la pell: Les ametlles contenen magnesi i el seu consum pot ajudar-te a generar més col·lagen, cosa que es notarà ràpidament a la teva pell perquè lluirà més radiant.

Pell radiant @ cookie_studio

La millor manera de consumir ametlles

La millor manera de consumir ametlles cada dia és prendre-les de la manera més natural possible. Opta per ametlles sense fregir ni torrar i per descomptat sense sal afegida. El millor és consumir-les en dos moments diferents del dia.

El dinar i el berenar poden ser els moments ideals per consumir aquests aliments. També pots portar-les a la motxilla i consumir-les abans o després d'entrenar al gimnàs o mentre passeges i necessites una dosi extra d'energia.

Quantes ametlles cal consumir diàriament?

Malgrat els múltiples beneficis que les ametlles poden tenir per al nostre organisme, no és recomanable abusar-ne. La quantitat recomanada pels experts varia entre 10 i 20 unitats.