Pa integral o de cereals? Descobreix la veritat darrere aquestes opcions saludables

Moltes vegades, darrere de les alternatives més barates d'aquestes opcions de pa s'hi amaga una proporció d'ingredients gens saludables

Canviar els hàbits d'alimentació és difícil, però no impossible, si coneixem els trucs per fer-ho possible

Pa integral o de cereals?

Pa integral o de cereals? / UNSPLASH

M. A. R.

Quan arribem a algun dels mesos que marquen un punt d'inflexió durant l'any, sempre ens qüestionem alguns dels nostres hàbits i rutines més arrelats. Les èpoques posteriors a setembre (tornada de les vacances), gener (canvi d'any), maig (inici de la primavera) o dates assenyalades com el nostre aniversari són perfectes per posar-nos amb nous hàbits i intentar aconseguir el famós 'glow up' que tant es comenta a les xarxes socials. Avui us ensenyarem com saber quina mena de pa és més saludable.

L'alimentació és un dels aspectes de la vida que més tractem de corregir: portar una alimentació saludable no és ni fàcil, ni ràpid ni barat, moltes vegades. La inversió de temps i diners que hem de fer per canviar la nostra dieta setmanal quan no estem acostumats a portar una proporció de plats i ingredients es pot convertir en un abisme per a moltes persones.

Per començar, si no estem acostumats a menjar saludable el primer que necessitarem és recórrer a un nutricionista o dietista: juntament amb un professional de l'alimentació, podrem analitzar quins són els nostres hàbits a l'hora de menjar i com els podem anar substituint progressivament per aconseguir els nostres objectius.

Substituir aliments processats per altres de més saludables

Després caldrà posar fil a l'agulla amb el supermercat: substituir els ingredients a què estem acostumats per altres de més saludables i naturals. Adeu a la brioixeria industrial i els plats preparats per salvar-nos el dinar o el sopar: un cop ens posem seriosos amb el nostre canvi d'alimentació, haurem de recórrer a altres estratègies quan no disposem de temps per fer un guisat elaborat.

Entre els aliments que hem de substituir per millorar la nostra dieta hi ha autèntics polissons: fa dies, descobríem que les patates cuites no són tan bones amigues com podrien semblar si estem fent dieta. Avui arriba el torn a un altre supervendes dels productes light: el pa integral o pa de cereals.

Moltes vegades, darrere de les alternatives més barates d'aquestes opcions de pa s'hi amaga una proporció d'ingredients gens saludables. Des de fa temps, tots tenim clar que el pa de motlle blanc és una font de farines refinades, però què hi ha dels seus famosos cosins?

Revisa els components del pa

Revisa els components del pa / SLICES OF FRESH WHITE BREAD ON MARBLE BACKGROUND. HIGH QUALITY PHOTO

El pa integral, sens dubte, és millor opció que el pa blanc, però en qualsevol cas no ens podem deixar enganyar pel color o l'envàs: per consumir un pa integral acceptable hem de consultar en la composició que el seu primer ingredient sigui la farina de blat o qualsevol altre cereal integral.

Pel que fa al pa de cereals, passa una cosa similar: resulta un producte atractiu visualment per a aquelles persones que estan buscant corregir els seus menús diaris, però per assegurar-nos que es tracta d'una opció saludable ens hem d'adreçar a l'etiqueta i cercar quin és el percentatge dels cereals que componen el pa.