Coneixes el significat dels somnis?

Et deixem una llarga llista sobre la tipologia de somnis i els seus significats

Conèixer una mica més els nostres somnis, pot ajudar-nos a avançar mentre estem desperts

Descobreix el significat dels somnis nocturns

Descobreix el significat dels somnis nocturns / wayhomestudio

Rafa Sardiña

Dormir és magnífic i somiar també, però no sempre és així. Moltes vegades dormim i no somiem i, d'altres somiem, però, què somiem? Els somnis poden ser diversos, des de morts, felicitat, aparèixer nus, caure d'un edifici, etc. Segur que n'has sentit un munt o tu mateix els has patit. Somiar no és res dolent, però sí que té a veure amb el nostre subconscient. La ciència fa molts anys que està estudiant els somnis per tal de trobar una lògica de per què somiem i per què aquests somnis tan recurrents. Les teories són diverses i nosaltres et portem la teoria dels experts de Buencoco. Vols conèixer el significat dels teus somnis? Continua llegint.

Sigmund Freud tenia la convicció que els somnis no eren res més que desitjos inconscients reprimits. Segons aquesta teoria, els somnis actuen com una mena de vàlvula d'escapament per als impulsos i desitjos que no poden ser expressats obertament a la vida conscient.

El neuròleg va suggerir que aquests tenien contingut manifest (cosa que s'experimenta conscientment) i contingut latent (els desitjos inconscients subjacents). Avui dia, la moderna neurociència nega que el model de Freud tingui alguna validesa empírica. Aleshores, quines són les possibles interpretacions dels somnis?

Els tipus de somnis

Els psicòlegs de Buencoco ens expliquen la tipologia dels somnis i quines en són les característiques:

 • Somnis lúcids. La persona és plenament conscient que està somiant mentre el somni està en curs. Es creu que aquests somnis poden oferir oportunitats per explorar el subconscient de manera conscient i controlar certs aspectes del son. Des del punt de vista psicològic, els somnis lúcids poden ser vistos com una forma d'autoexploració i autorealització.
 • Somnis recurrents. Es repeteixen regularment al llarg del temps, sovint amb un contingut similar. Aquests somnis poden indicar l'existència de problemes no resolts o preocupacions subjacents en la vida de la persona. Els somnis recurrents poden ser un senyal que hi ha emocions o conflictes que cal abordar i resoldre.
 • Malsons. Destaquen per ser angoixants i pertorbadors que provoquen por, ansietat o malestar en la persona que els experimenta. Els malsons poden ser causats per estrès, traumes passats, ansietats subjacents o altres factors emocionals. Poden ser una manera de processar i enfrontar emocions negatives o experiències traumàtiques.
 • Somnis simbòlics. Contenen imatges, situacions o elements simbòlics que representen aspectes de la vida de la persona, les seves emocions, desitjos o conflictes interns. La interpretació dels símbols en aquests somnis pot variar segons la persona i el context personal. Els somnis simbòlics poden oferir valuosa informació sobre l'estat emocional i psicològic de la persona.
 • Somnis premonitoris. Algunes persones afirmen tenir somnis que semblen preveure esdeveniments futurs. Tot i que no hi ha evidència científica sòlida que recolzi la idea de somnis premonitoris, des del punt de vista psicològic, aquests somnis poden reflectir preocupacions o intuïcions subconscients sobre esdeveniments futurs.
Els somnis poden revelar que ens passa en la vida real

Els somnis poden revelar que ens passa en la vida real / lookstudio

Què significa somiar estar nu en públic?

 • Somnis de pèrdues. Això és, per exemple, somiar perdre's en un lloc desconegut o extraviar alguna cosa valuosa, com les claus o el mòbil. "Poden suggerir sensacions d'inseguretat, temor al fracàs o inquietuds sobre la pèrdua de control a la vida real", indiquen els especialistes.
 • Somnis de caigudes. Somiar caure des d'una altura interminable. "Poden estar associats amb l'ansietat per perdre l'equilibri a la vida, sentir-se descontrolat o témer el fracàs".
 • Somnis d'ascens. També molt recurrent somiar a volar lliurement al cel. “Reflecteixen sensacions de llibertat, poder i domini. Indiquen un anhel d'alliberar-se de limitacions o dificultats a la vida real”.
 • Somnis d'exàmens. Bastant habitual. Somiar arribar tard a un examen crucial o no poder respondre cap pregunta. I poden estar relacionats amb “l'ansietat pel rendiment, el temor al judici dels altres o la preocupació per no estar preparat per enfrontar desafiaments a la vida real”.
 • Somnis de nuesa. És un dels més angoixants. I és somiar estar nu en públic. Indicarien “sensacions de vulnerabilitat, vergonya o exposició. Podrien reflectir temors relacionats amb ser jutjat per altres o la sensació d'estar desprotegit”.
 • Somnis de persecució. Per exemple, somiar ser perseguit per una figura desconeguda. Associats amb l'ansietat, l'evasió o la sensació d'estar sota pressió a la vida real. Seria un desig d'escapar-se de problemes o enfrontar situacions difícils.

I què vol dir somiar amb la mort

 • Canvi o transició. En molts casos, somiar amb la mort pot representar un simbolisme de canvi o transició a la vida del somiador. Podeu indicar el final d'una etapa o situació i el començament d'una cosa nova. Aquest canvi pot ser tant emocional com físic.
 • Transformació personal. Poden ser una representació simbòlica del procés de transformació personal o creixement psicològic. La mort en el somni pot simbolitzar el final de certs aspectes de la personalitat o maneres de pensar, donant pas a un renaixement o renovació interior.
 • Por al canvi o pèrdua. Els somnis relacionats amb la mort poden reflectir una por subjacent al canvi o a la pèrdua a la vida real. Aquests somnis poden sorgir quan la persona enfronta situacions de canvi significatives o experimenta pèrdues emocionals.
 • Confrontació amb la mortalitat. També pot ser una forma de la ment de confrontar la mateixa mortalitat i els temors associats amb ella. Pot ser una manera de processar ansietats relacionades amb la finitud de la vida i la incertesa sobre el futur.
 • Necessitat de deixar anar-hi. En alguns casos, els somnis de mort poden indicar una necessitat de deixar anar o alliberar-se de certs aspectes del passat o de relacions que ja no són saludables o beneficioses per a l'individu.
Coneix el significat de somiar amb la mort

Coneix el significat de somiar amb la mort / gpointstudio

Tot i això, els psicòlegs recorden que “el significat dels somnis sempre és subjectiu i pot variar segons la persona i la seva situació personal”. Per tant, és útil explorar els sentiments i les associacions personals que sorgeixen al voltant del son per obtenir una comprensió més completa del seu significat.

En general, “si els somnis causen malestar significatiu o interfereixen amb el funcionament diari, pot ser útil parlar amb un professional de la salut mental per obtenir suport i orientació addicionals”.