Descobreix la tècnica de la caminada afganesa

Aquesta tècnica et permetrà regular el teu benestar físic i emocional

Guanya resistència en les teves caminades

La tècnica de la caminada afganesa

La tècnica de la caminada afganesa / freepik

Azucena Mendieta Delgado

Si ets un apassionat de les caminades o vols iniciar-te en aquesta pràctica saludable, et portem una tècnica de marxa que segur no coneixies, la caminada afganesa. Aquest tipus de marxa es va originar a les muntanyes de l'Afganistan i serveix per recórrer llargues distàncies per terrenys difícils sense cansar-se. Aquesta tècnica combina la respiració conscient amb el ritme de la marxa. Així doncs, la caminada afganesa et portarà beneficis físics i mentals. Coneix-la al detall!

Com es fa la caminada afganesa

La caminada afganesa es basa en un patró rítmic de respiració i passos. Aquí t'explico com fer-la:

 • Inhalar: Fes tres passos mentre inhales profundament pel nas.
 • Exhalar: Fes tres passos més mentre exhales lentament per la boca.
 • Repetir: Mantingues aquest ritme constant de respiració i passos durant tota la caminada.

És important mantenir una postura dreta i relaxada, amb les espatlles enrere i l'abdomen lleugerament contret. Al principi, pot ser útil explicar els passos i les respiracions a la teva ment fins que el ritme es torni natural.

Per què serveix la caminada afganesa

La caminada afganesa serveix per millorar la resistència física i mental. En combinar la respiració controlada amb el moviment rítmic, aquesta tècnica ajuda a:

 • Augmentar la capacitat pulmonar: La respiració profunda i la rítmica millora l'eficiència del sistema respiratori.
 • Reduir l'estrès: La concentració a la respiració i el moviment ajuda a calmar la ment i reduir l'ansietat.
 • Millorar la resistència: En sincronitzar la respiració amb els passos, s'optimitza l'ús de l'oxigen, cosa que permet caminar més temps sense cansar-se.
 • Afavorir la meditació en moviment: Aquesta tècnica pot ser una forma de meditació, ajudant a assolir un estat de calma i atenció plena.
Respiració conscient i caminada: el millor pel teu cos

Respiració conscient i caminada: el millor pel teu cos / freepik

Beneficis de la caminada afganesa

Els beneficis de la caminada afganesa són nombrosos i abasten tant aspectes físics com mentals:

Beneficis físics

 • Millora la resistència cardiovascular: En mantenir un ritme constant de respiració i moviment, el cor i els pulmons treballen de manera més eficient.
 • Enforteix els músculs: Caminar en terrenys variats ajuda a enfortir els músculs de les cames i el cor.
 • Augmenta l'energia: La tècnica de respiració ajuda a oxigenar millor el cos, augmentant els nivells d'energia.
 • Facilita la recuperació muscular: El ritme controlat i la respiració profunda poden ajudar a recuperar els músculs després d'altres exercicis físics.

Beneficis mentals

 • Redueix l'estrès i l'ansietat: La combinació de respiració conscient i moviment rítmic té un efecte calmant sobre el sistema nerviós.
 • Millora la concentració i la claredat mental: En centrar-se en la respiració i el recompte de passos, la ment s'aclareix de pensaments distractors.
 • Promou el benestar emocional: La caminada en si mateixa, especialment a la natura, pot millorar l'estat d'ànim i la sensació de benestar.

La caminada afganesa és una tècnica senzilla, però poderosa que pot transformar la manera com caminem i respirem. Els seus beneficis tant físics com mentals la converteixen en una pràctica valuosa per a qualsevol persona que busqui millorar la salut i el benestar.