17 de octubre de 2013
17.10.2013

L'oposició de Lloret obligarà a investigar el sobrecost de la piscina municipal

La majoria del PSC, ICV, Millor i PP aprovarà una moció en el pròxim ple per crear una comissió i exigir responsabilitats

20.10.2013 | 09:24
Imatge d´arxiu de la piscina municipal de Lloret, que es preveu obrir a principis del pròxim any.

Els grups municipals d'ICV-EUiA, PSC-PM, Millor i PP -que sumen majoria a Lloret de Mar- aprovaran en el pròxim ple municipal una moció que demana la creació d'una comissió d'investigació pel sobrecost de la piscina municipal. En el text, també es demana "emprendre totes les accions" per reclamar a les empreses constructores més de 970.000 euros per penalitats de demora i millores que no s'han executat.
Una vegada més, el ple de Lloret viurà un enfrontament entre l'equip de Govern (CiU-ERC) i l'oposició per les obres de la piscina municipal. La "batalla" es remunta a l'octubre de 2012, quan la suma dels regidors a l'oposició va tombar la proposta del govern per fer una modificació al contracte i en la que es proposava un increment de 1.606.905 euros en el cost definitiu de les obres de la piscina. En aquella ocasió, els grups a l'oposició van denunciar que l'executiu deixés que l'empresa constructora fes unes obres sense el permís del ple i que, un cop realitzades, es volgués ampliar el pressupost.
Mesos més tard, a l'agost de 2013, el govern va tornar a portar al ple una liquidació del pressupost. En aquesta ocasió, es proposava la quantitat de 693.568 euros en comptes dels 1,6 milions. L'executiu va rebaixar l'import perquè un informe de l'arquitecta municipal va xifrar en 974.155 euros el que la constructora (una Unió Temporal d'Empreses formada per OHL, S.L. i Àrids Vilanna, S-L) havia de retornar en concepte de penalitats per demora (483.000 euros per demora en el termini d'execució de l'obra; 362.609 euros per una tanca que havia d'anar a càrrec del con?tractista; 34.047 euros per les millores ofertades en la licitació i valorades per l'empresa contractista que finalment no es van executar; i 94.498 euros per l'existència de factures de consum de gas i electricitat de l'equipament anterior a la data de recepció de l'obra).
Però l'oposició ho va tombar en considerar que mai s'hauria d'haver autoritzat i executat una despesa sense que s'aprovés prèviament en el ple. A més, consideren que la quantiat de 974.155 euros de penalització s'haurien de descomptar de la quantitat que l'Ajuntament ha pagat per les obres (9.548.548 euros) i no dels 1,6 milions que reclama l'empresa perquè, reiteren, és un sobrecost que es va executar sense anar a ple.

Reclamen 974.155 € a la UTE
Així, el pròxim 21 d'octubre, el ple municipal aprovarà una moció dels grups a l'oposició en la que es demana "emprendre totes les accions que estiguin al seu abast, inclosa la via judicial, per reclamar a la UTE" els 974.155 euros.
A més es demana crear una comissió d'investigació "per depurar totes les responsabilitats" dels que van ordenar executar les obres que figuren en la modificació el contracte sense l'autorització del ple. Afegeixen que la comissió "la formarà un regidor de cada un dels grups municipals i es constituirà en el termini màxim d'un mes".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook