25 de octubre de 2013
25.10.2013

El jurat popular declara el parricida de Lloret culpable d'homicidi

També considera provat que va robar amb violència i estafar

25.10.2013 | 00:00

El jurat popular va declarar el parricida de Lloret de Mar culpable d'homicidi, robatori amb violència i estafa. El fiscal i la defensa demanen que condemnin Carlos Soriano a 17 anys i 9 mesos de presó pels tres delictes, considerant que quan va matar el seu pare a ganivetades tenia les seves capacitats moderadament alterades pel consum de drogues i alcohol. Els nou membres del jurat van declarar ahir provat que a finals de maig del 2011 el processat es va discutir amb la víctima i li va clavar 13 ganivetades amb una navalla tipus papallona. Després, li va robar diners, targetes i el cotxe i va fugir. A principis de juny, va tornar al pis que compartien per ocultar el cadàver amagant-lo dins un armari.
El veredicte del jurat popular ha avalat el pacte al qual van arribar fiscalia i defensa, que demanaven que el declaressin culpable d'homicidi -en comptes d'assassinat com sol·licitava inicialment el fiscal-, robatori amb violència i estafa.

Els nou membres del jurat popular consideren provat que a finals de maig del 2011, l'acusat, Carlos Soriano, i la víctima -el seu pare-, van començar a discutir per un afer econòmic. La disputa va anar pujant de to i l'acusat va agafar una navalla tipus papallona i li va clavar al seu pare 13 vegades. Dues de les ganivetades eren potencialment letals però la que li va causar la mort va ser la que li va seccionar l'artèria caròtide.

Després de matar-lo, segons van concloure set dels nou membres del jurat, Soriano va arreplegar els diners que tenia el seu pare, les targetes de crèdit i el seu cotxe. En el veredicte van declarar l'acusat culpable d'un delicte de robatori amb violència. Posteriorment, quan encara no s'havia descobert el cadàver del pare, el processat va anar traient diners de la targeta i la va utilitzar per pagar peatges fins que va buidar el compte. Aquesta vegada per unanimitat, els membres del jurat el van declarar culpable d'estafa.

També va ser una decisió unànime aplicar-li els dos agreujants que demanaven les parts: el d'abús de superioritat, en concloure que quan va matar i robar a la víctima valent-se de la diferència d'edat, d'envergadura i d'una arma, i el de parentiu, perquè a qui va matar va ser al seu propi pare.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook