L'artista i pintor Rafael Bataller i Giralt (Blanes, 1920) va morir dilluns als 92 anys d'edat. Els primers estudis de dibuix els va fer amb l'aquarel·lista Ramon Reig a Figueres, i durant la Guerra Civil va estudiar amb el pintor Àngel Planells a l'Escola d'Arts i Oficis de Blanes.

Avui, a les 10.30 hores, està previst que se celebri una cerimònia en la seva memòria a la Parròquia Santa Maria de Blanes i, posteriorment, les seves cendres se les endurà un vaixell perquè reposin al mar. Aficionat a la navegació, va ser soci fundador del Club de Vela Blanes l'any 1943. El 1950 es va llicenciar a l'Escola de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona i després va ampliar coneixements de gravat amb el mestre Jaume Pla fins que, els anys 1956 i 1958, va aconseguir una beca per anar a París. L'estiu de 1958 va rebre a Blanes un primer homenatge pels èxits assolits a París i l'escriptor Josep Maria de Sagarra li va dedicar un poema titulat A Rafael Bataller, pintor i navegant. L'any 1968 es va casar amb l'artista filipina Rosario de Oteiza, i van anar a la recerca de la bellesa i la inspiració a Blanes, Formentera, París i la Vall d'Aran.

El proper 20 de desembre està previst que s'inauguri a Casa Saladrigas de Blanes una exposició pictòrica de Rafael Bataller.