Els propietaris del luxós xalet de Can Juncadella han fet arribar al departament de Costes de la Generalitat de Catalunya el projecte per refer el camí de ronda, una proposta que els evitaria haver de reobrir els camins públics que passen per la seva propietat i que, a dia d'avui, encara mantenen tancats. Però tot i haver-se posat en contacte amb la Generalitat, els propietaris no han fet arribar el projecte a l'Ajuntament després que el consistori de Lloret els donés un termini de 30 dies per fer-ho.

En concret, va ser el passat 2 d'octubre quan l'Ajuntament de Lloret de Mar va informar als amos del xalet de Can Juncadella que tenien 30 dies per presentar el projecte al departament de Costes de la Generalitat i comunicar-ho a l'Ajuntament o, si no, preveien "obligar-los" -possiblement a través de la justícia- a "tornar a l'estat natural" la resta de camins que transcorren pels límits del xalet.

El cas es remunta al maig del 2009, quan l'Ajuntament de Lloret i els propietaris de la finca de Can Juncadella -relacionats amb el president del Kazakhstan- van signar un conveni per construir un nou camí de ronda a primera línia del mar. Així, els propietaris podrien disposar de la resta de camins, com el GR92-11, que són d'ús públic malgrat estar en ?ter?renys ara privats. Però a dia d'avui, el pas per la zona arran de mar està malmès i, per tant, tancat, i els amos de Can Juncadella també han barrat el pas a la resta de camins a tocar de la finca.

Des de la signatura del conveni ja s'han fet almenys vuit projectes, que per diversos problemes i requeriments no han prosperat. Lloret va donar al maig d'aquest any "un temps prudencial" perquè fessin el nou camí de ronda, però des de llavors no se n'ha sabut res.

Arran d'una pregunta del PSC en l'últim ple municipal, es va saber que el passat 2 d'octubre l'Ajuntament va fer arribar una notificació a Flinder Data, empresa que té al seu nom Can Juncadella, perquè "en el termini improrrogable de 30 dies" presentin davant el Departament de Costes de la Generalitat el document de subsanació del projecte. En cas contrari, l'Ajuntament "obligarà" a "tornar a l'estat natural els camins que transcorren per la seva propietat". Des de l'equip de govern, però, no es tenia clar com se'ls ?"obligaria" però no es descarta emprendre accions judicials.

Un cop transcorreguts els 30 dies, segons ha pogut saber Diari de Girona, els propietaris del xalet de Can Juncadella ja han fet arribar a Costes el projecte per refer el camí de ronda. Un projecte que inclou millores respecte de l'últim que la Generalitat els va denegar. El que han presentat aquest mes compliria, a priori, amb les exi?gències de Costes. Però tot i saber-se que l'han presentat a la Generalitat, el cert és que a efectes oficials l'Ajuntament de Lloret de Mar no en té constància perquè ningú els l'ha enviat ni ha estat registrat al consistori. A efectes de l'Ajuntament, els propietaris han incomplert el termini de 30 dies.

Davant d'això, a l'Ajuntament se li obre una via. Demà és festa a Lloret (se celebren les festes de Sant Romà) i es preveu que, si dimarts no s'ha presentat el projecte, l'equip de govern enviarà un nou requeriment als propietaris del xalet, informant-los que han incomplert el termini i explicant-los que estaran obligats a executar la reobertura dels camins que passen per la seva finca. Llavors, Can Juncadella podrà fer les seves al·legacions o presentar el projecte.