El projecte HibriturSelva (Ecosistema d'innovació oberta per al desenvolupament del sector turístic a la comarca de la Selva) s'ha desplaçat a Tenerife amb l'objectiu de compartir estratègies de desenvolupament turístic integral en territoris que comparteixen el binomi entre costa i interior. En concret, s'ha visitat de dimecres a divendres l'illa de Tenerife per conèixer de primera mà, entre d'altres, les seves experiències de gestió i reconversió de destinacions turístiques madures que comparteixen el binomi de nucli urbà turístic costaner més un territori interior amb una variada oferta de recursos i atractius.

En aquest viatge hi han participat el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, i també Lluïsa Ramírez i Josep Gesti, tècnics del projecte; i quatre representants de les entitats col·laboradores del projecte HibriturSelva: Maurici Carbó, gerent de Lloret Turisme; Josep Antoni Frias, alcalde d'Hostalric i conseller comarcal; Albert Santaugini, alcalde de Sant Hilari, i Carles Taberner, com a secretari de l'Associació de Turisme, La Selva comarca de l'aigua, i regidor de l'Ajuntament de Sils. Finalment, no hi ha pogut participar cap representant de l'Ajuntament de Lloret per motius d'agenda.

En el seu primer dia de treball, que va ser dimecres a la tarda, varen ser rebuts a la conselleria de Turisme de Tenerife per la directora de dinamització de zones d'interès estratègic de Turisme de Tenerife, Mayte Mederos; i per la directora de creació i dinamització de productes turístics, Aida Cedrés.

Durant dijous, l'alcalde del Puerto de la Cruz, Marcos Brito, i la regidora de Turisme, Carmen Padilla, van fer una recepció oficial i després es va fer la presentació pública de "Renovación hotelera en Puerto de la Cruz: el programa Nosolocamas y otras actuaciones". Un cop finalitzada la presentació, els responsables polítics del Puerto de la Cruz i la Selva van atendre agents del sector i mitjans de comunicació.

També hi ha hagut sessions de treball amb una presentació del Pla de modernització, millora i increment de la competitivitat de Puerto de la Cruz, entre d'altres. Paral·lelament s'han programat visites i sortides per conèixer de més a prop la zona i, alhora, els projectes que s'hi estan duent a terme.

Des de Lloret, que no van poder-hi assistir, el regidor de Turisme Jordi Orobitg va avançar que es preveu "signar un conveni de col·laboració entre el Consell i el Cabildo de Tenerife" per "compartir experiències i intercanviar els coneixements".