El jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona ha declarat "inadmissible" el recurs contenciós administratiu interposat per la Delegació del Govern estatal a Catalunya contra la moció aprovada el 25 de setembre de 2012 per l'Ajuntament de Vidreres en la qual es declarava el municipi "territori català lliure". La jutgessa considera que l'acord "no és susceptible d'impugnació" ja que entra dins "la llibertat ideològica que empara la Constitució".

Vidreres es convertia el setembre del 2012 en el primer municipi de la Selva a aprovar, amb els nou vots a favor del llavors equip de govern (CiU i ERC) i una regidora del PSC, una moció d'aquestes característiques, seguint l'exemple de Celrà. Al gener d'aquest any, la delegació del govern estatal encapçalada per Maria de los Llanos de Luna, va denunciar l'Ajuntament per aprovar la moció.

Amb el recurs de la delegació estatal presentat, el consistori entenia que no era "susceptible d'impugnació". I li han donat la raó. En concret, la jutgessa considera que "l'acord impugnat constitueix només una declaració que des del punt de vista del Dret administratiu [É] no comporten de per sí efecte jurídic concret" ja que "no incideix en l'esfera dels seus destinataris amb conseqüències concretes". Es remet a una sentència del Tribunal Suprem de 1979 en la que s'explica que no es pot impugnar un acord d'un "òrgan administratiu" que "no pot crear o modificar situacions jurídiques", com és un Ajuntament. El jutjat de Girona considera que la moció de Vidreres "és una manifestació de voluntat a favor de la sobirania per al territori català, emparada pel dret a la llibertat ideològica" i que "no afecta l'ordre públic".