05 de gener de 2014
05.01.2014

Blanes detalla als integrants de la cavalcada com i on tirar els caramels

L'Ajuntament ha reforçat les mesures de seguretat i també col·locarà més tanques

07.01.2014 | 07:24
Imatge de la cavalcada de Reis de Blanes de l´any passat.

Blanes ja ho té tot a punt de cara a un dels esdeveniments més màgics de tot l'any: la cavalcada de Reis que tindrà lloc avui a partir de les 7 de la tarda, després que ses majestats hauran arribat al municipi a les 5. Enguany, l'Ajuntament de Blanes ha incidit especialment a reforçar encara més les mesures de seguretat que els anys anteriors ja s'havien implementat perquè el nombrós públic que sol atraure pugui gaudir-la amb totes les garanties, han informat fonts municipals.
El dispositiu preventiu de seguretat el vetllaran més de 50 persones: 20 agents de la Policia Local de Blanes; Protecció Civil de Blanes; vigilants de seguretat i voluntaris; tres ambulàncies (una de suport vital avançat, una de suport vital bàsic i una de Creu Roja); i una furgoneta dels Mossos d'Esquadra que tancarà la comitiva reial.
Els departaments de la Policia Local i Protecció Civil de l'Ajuntament de Blanes han previst diverses mesures per incidir en diversos aspectes. Així, Protecció Civil ha redactat un Pla d'Autoprotecció que inclou tot el que s'ha de tenir en compte al tractar-se d'un esdeveniment que mou gran quantitat de públic de totes les edats.
Les fonts municipals han concretat que una de les mesures preveu situar un major nombre de tanques de seguretat per reforçar els punts més febles del recorregut de la cavalcada, principalment a les cruïlles de carrers on les carrosses, de grans dimensions, han de disposar de suficient espai per poder girar. S'ha incidit en tres cruïlles: entre el passeig Pau Casals i el carrer Ample; el doble gir de dos carrers que donen a la plaça Solidaritat; i la cruïlla de la Rambla Joaquim Ruyra amb el carrer doctor Xavier Brunet. També s'ha optat per instal·lar tanques de seguretat al passeig de Dintre, i es reforçaran les que ja hi havia habitualment al carrer Ample.
Un altre dels aspectes de la cavalcada que s'ha previngut en especial ha estat el llançament de caramels ja que si cauen massa a prop de les rodes de les carrosses creen situacions de potencial perill envers la mainada que s'afanya a recollir-los. El cap de Protecció Civil ha mantingut reunions prèvies amb els components de les carrosses i amb els seus conductors per donar-los instruccions sobre com i on s'han de llençar els caramels i, el que és més important, quan fer-ho.
Per últim, com ja és habitual en tots els actes que mouen gran quantitat de públic, la Policia Local de Blanes posarà en marxa un dispositiu per desviar la circulació envers el recorregut de la cavalcada des de dos quarts de set de la tarda i fins les nou de la nit, aproximadament. Durant aquest període, de manera esglaonada, s'aniran fent talls de circulació tant als carrers que formen part del recorregut de la cavalcada, com a quatre punts més: plaça dels Països Catalans, carrer Anselm Clavé, carrer Salut i carrer Jaume Arcelós.

El recorregut
Pel que fa al recorregut de la cavalcada, sortirà des de l'esplanada del Port, continuarà pels passejos de la Mestrança i Pau Casals, girarà pel carrer Ample fins la plaça Solidaritat i des d'allà seguirà per la Rambla Joaquim Ruyra, i el carrer Doctor Xavier Brunet. Finalment, a la cruïlla del carrer Muralla amb el passeig de Dintre els seus components, inclosos els tres reis, seguiran a peu fins arribar davant l'edifici de l'Ajuntament.
Ses Majestats els Reis d'Orient arribaran a les 5 de la tarda en vaixell al port de Blanes. Allà seran rebuts per l'alcalde, Josep Marigó, acompanyat de regidors de l'Ajuntament. Poc després, en aquest mateix escenari on se'ls donarà la benvinguda, s'instal·laran els trons dels tres reis perquè els nens i nenes els puguin lliurar les seves cartes en pròpia mà.
A les set de la tarda començarà la cavalcada formada per diversos ingredients, d'entre els quals, l'element més destacat seran les carrosses. Així, hi ha les dels tres reis, ambientades com si fossin els vaixells que els hauran dut fins a Blanes i la del Carter Reial que recollirà les cartes de la canalla.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook