La família del brasiler mort al pis del rector de Riells, Jaume Reixach, a Blanes, ja té el permís del jutjat per endur-se el cos d'Oscar Dycleidson Kekeo, que descansa a les instal·lacions judicials a Girona. Amb tot, la mare, que és a Blanes des del passat 10 de desembre per aconseguir la repatriació del cos del seu fill, no té encara els diners suficients malgrat la campanya que van engegar al Brasil i a Blanes per recaptar els prop de 7.900 euros que costa repatriar el cos. D'aquesta manera, han presentat un escrit al jutjat en què es demana que sigui el mossèn Reixach qui es faci càrrec del trasllat.

Aconseguir que el jutge obligui el rector a assumir el cost és gairebé impossible, però per la família té un argument lògic. Com ja va explicar la mare en l'entrevista amb Diari de Girona del passat 14 de desembre, Reixach va obrir un compte on feia els ingressos al jove per pagar el bitllet d'anada del Brasil a Blanes, el passaport i altres despeses relacionades amb el viatge quan el noi va fer els 18 anys.

Ara, doncs, demanen que torni a ser el rector qui es faci càrrec de la repatriació del cos del noi. Mentrestant, la mare del brasiler, Maria Cristina Carneiro, continua a Blanes, on vol recuperar els objectes personals del seu fill, en mans del rector. En principi, Carneiro tenia previst tornar aquest passat dissabte, però ha posposat el viatge per aconseguir endur-se el cos fins al seu país, on és voluntat de la família enterrar-lo.

El passat dijous, la mare va comparèixer davant del jutjat de Blanes, acompanyada per la parella del seu fill, per donar la seva versió de la història i del coneixement que tenia de la vinculació del seu fill amb el rector Reixach.