L'Ajuntament de Tossa de Mar i l'Assemblea Local de la Creu Roja a Blanes, Lloret i Tossa han signat un conveni de col·laboració dins del programa de lluita contra la pobresa i l'exclusió social destinat a donar suport a famílies en risc.

La Creu Roja porta a terme a Catalunya des de l'any 2009 un projecte d'ajuda puntual a persones amb dificultats per assumir les càrregues econòmiques i familiars. L'ajuda consisteix en el lliurament de kits de suport social que cobreixen les necessitats bàsiques alimentàries, higièniques i de consum mínimes en els col·lectius en risc d'exclusió social, en situació d'atur senses ingressos i que no poden fer front a les despeses habituals per a viure amb dignitat.

Aquests col·lectius serien primera infància, infància en edat d'escolarització, families amb dificultat econòmica, i persones que ja eren vulnerables abans de la crisi. Els kits de suport social estan dividits en 9 tipus diferents: kit bàsic de nadó, higiènic nadó, kit d'alimentació nadó 0-6 mesos, kit alimentació nadò 6-18 mesos, kit alimentació familiar, kit de bolquers, kit neteja de la llar, kit higiènic dona, i kit higiènic d'home.

Fins ara, la Creu Roja feia front a la totalitat de la despesa que generava aquest programa d'ajut, però l'increment de la demanda i la crisi econòmica ha obligat a posar en comú politiques de benestar i de cohesió social. Així, a partir d'ara, mitjançant aquest conveni i amb càrrec a la partida de benestar social del pressupost municipal, l'Ajuntament de Tossa es compromet a pagar el 75% de l'import dels kits que es reparteixin a Tossa, anant el 25% restant a càrrec de la Creu Roja, van informar ahir a través d'un comunicat.

Conveni anual prorrogable

Els kits s'adjudicaran únicament a través dels serveis de Benestar Social de l'Ajuntament, tal i com es feia fins ara, ja que són els encarregats de fer informes i derivar els usuaris indicant les necessitats particulars.

La vigència d'aquest conveni serà fins a 31 de desembre de 2014, i serà prorrogable per anualitats si cap de les dues parts manifesta la voluntat de finalitzar-lo.