La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Lloret de Mar va registrar ahir una instància a l'Ajuntament per demanar al consisotri que multi els bancs amb pisos buits, en la línia del que han fet d'altres ajuntaments, com el de Girona en el ple del passat dilluns.

La intenció de la PAH és que es debati i s'aprovi en el pròxim ple municipal previst per al 3 de febrer. La portaveu de la PAH a Lloret, Ester López, va explicar ahir que de moment "tenim el suport d'ICV i també ERC ens ha fet saber que ens recolzarà". Caldrà saber quin és el sentit de vot de CiU i PP (a Girona es van abstenir).

Per arribar fins aquí López considera que ha s'ha intentat parlar amb els directors bancaris de Lloret. De fet, segons va explicar la portaveu, al desembre "ens vam reunir amb l'alcalde [Romà Codina]. Ell va enviar una carta a tots els directius de bancs de Lloret, 22 en total, i cap li ha donat resposta. Ningú ha mostrat interès a tenir una reunió ni han trucat ni res". És per això que esperen s'aprovi aquesta mesura i ara buscaran el "recolzament" i s'exerceixi la suficient pressió "perquè s'aprovi i es comenci a multar als bancs".

A Lloret, segons López, com en moltes altres poblacions, "la gent té dificultats fins i tot per pagar lloguers. Potser pagant 200 i 300 euros al més hi podrien fer front, però no, per exemple, 500 euros". "Tenim massa pisos buits i la gent els necessita urgentment", va dir.

El document, com en el cas de Girona, es basaria en la llei d'Habitatge catalana i preveu multes que podrien ascendir, en els cassos d'infracció molt greu, fins als 900.000 euros.