El municipi d'Arbúcies (Selva), ha commemorat aquest cap de setmana la victòria que van aconseguir els sometents davant les tropes borbòniques ara fa 300 anys durant el conegut combat d'Arbúcies, que es va produir el 14 de gener de 1714. La vila s'ha omplert de sons i pólvora amb els enfrontaments armats que s'han interpretat al bell mig del poble. Tot i les inclemències meteorològiques, centenars de persones han volgut presenciar els actes que han finalitzat aquest migdia amb la lectura dramatitzada del combat i d'alguns poemes. "La intenció és que Arbúcies es situï en el panorama català com una vila important en el context de la Guerra de Successió", ha explicat l'alcalde, Pere Garriga.

Més d'un centenar de persones, caracteritzades de Miquelets i soldats de les tropes borbòniques, han protagonitzat durant aquest cap de setmana diversos enfrontaments armats al bell mig del poble. La recreació del combat ha culminat aquest diumenge al matí al passeig de la Riera. En principi, les activitats commemoratives s'allargaran durant tot l'any amb exposicions i l'edició d'un llibre sobre la història del combat. Aquests actes de commemoració es van iniciar el darrer mes de desembre amb la presentació d'un conte sobre els fets ocorreguts durant el 1714 i amb una marxa d'atxes per retre homenatge als herois que van participar i perdre la vida en aquest combat.

De nou, aquest diumenge, el batlle d'Arbúcies, Pere Garriga, ha entregat als alcaldes de Sant Hilari Sacalm, Espinelves i Viladrau, un diploma en homenatge a tots aquells que van lluitar i vèncer en el combat del 1714. "Cal mantenir viva la memòria d'aquests fets perquè demostren la solidaritat entre els pobles veïns i una manera de fer i de ser d'aquestes contrades", ha assegurat.