La Policia Local de Lloret de Mar va detenir ahir al matí dos individus per haver robat una joieria i haver fugit. Els presumptes lladres -un home i una dona- havien fet un doble butron per accedir a l'establiment i emportar-se el material, i van fugir en cotxe després que saltés una alarma. Els agents locals van muntar un operatiu per detenir-los, fet que es va produir poc després, quan es va poder recuperar el material sostret, amb un valor de 100.000 euros.

Els fets van iniciar-se al voltant de les 7 del matí quan una patrulla de la Policia Local de Lloret es va desplaçar fins als carrers Torrentó i Sant Pere alertats pel soroll d'una alarma que havia saltat; un cop a la zona, els efectius van veure com un individu amb dues bosses grosses penjades a l'espatlla va sortir corrents i, sense fer cap cas de les ordres de detenció dels Policies Locals, es va introduir a l'interior d'un vehicle iniciant la marxa a gran velocitat.

Els agents van alertar dels fets a la central i van procedir a fer seguiment del vehicle, que va fugir per l'avinguda Just Marlès i va continuar per la carretera GI-682 en direcció a Blanes, fins que van topar amb un panell de senyalització a l'altura de la rotonda de l'hospital. En aquell moment, els presumptes lladres van abandonar el vehicle i van prosseguir la fugida a peu perseguits pels agents de la Policia Local de Lloret.

Paral·lelament, les forces de l'ordre van muntar un operatiu, coordinat per la central de la Policia Local de Lloret entre les Policies Locals de Lloret i de Blanes, amb el suport dels Mossos d'Esquadra. Aquesta coordinació va permetre que en pocs minuts es poguessin localitzar i detenir els autors, un home de procedència albanesa i una dona d'origen rus.

El vehicle que van fer servir els presumptes lladres havia estat llogat a l'aeroport de Barcelona i en el seu interior la policia va poder recuperar la bossa amb el botí de les joies sostretes, a més de diverses eines utilitzades per a fer el butron i arribar a la joieria.

Doble forat

Els lladres van accedir a la joieria després de forçar una porta d'un hotel proper. En aquest sentit, van haver de practicar un butron a una botiga contigua, i després un nou butron en aquest establiment, des d'on van accedir a la joieria. L'home, d'origen albanès, tenia pendent complimentar una ordre de crida i cerca d'un jutjat de Madrid.

La Policia Local de Lloret es va fer càrrec de les primeres diligències per la detenció dels autors i seguidament es va traspassar als Mossos d'Esquadra, que es van fer càrrec de continuar la investigació i la inspecció dels llocs per on van accedir a l'establiment. Per altra banda, la Policia Local de Blanes va instruir les diligències relatives a la conducció temerària i als danys ocasionats pel vehicle durant la seva fugida.